in

Dijetičari su konačno “provalili” šta RADI: Dodavanjem ovog ZAČINA u VODU dobijate “MAGIČNI” napitak za topljenje KILOGRAMA

Istraživanje objavljeno u “Analima porodične medicine” pokazalo je da postoji značajna veza između nedovoljnog unosa vode i gojaznosti!

Međutim, retko ko zna da ako dodate jedan začin u vodu možete da ubrzate proces mršavljenja!

– Probajte vodu sa kuminom – savetuje dijtetičarka Trista Best.

Ovaj začin je bogat antioksidantima, koji dobro deluju na imuni sistem i zdravlje creva i time smanjuje zapaljenje.

– Naučnici su istraživali uticaj kumina na mršavljenje i ispostavilo se da je metabolizam brži kod onih koji ga konzumiraju. Brži metabolizam znači i brže sagorevanje kalorija – kaže Best.

U kliničkom istraživanju u kojem je učestvovalo 88 gojaznih žena, eksperimentalna grupa je jela jogurt sa kuminom za najmanje dva obroka tokom tri meseca. Međutim, jedan deo žena je jeo jogurt sa kuminom, dok je drugi deo volonterki uživao samo u običnom jogurtu.

Ispostavilo se da se kod žena koje su konzumirale jogurt sa kuminom znatno smanjila kilaža, indeks telesne mase, obim struka, kao i količina masti. Takođe su imale niži nivo holesterola, triglicerida i “lošeg” holesterola, dok je nivo “dobrog” holesterola bio povećan.

Dijetetičarka Best kaže da voda sa kuminom pomaže i u regulisanju nivoa šećera u krvi, tako što pomaže ćelijama da bolje odreaguju na glukozu i insulin. Ovaj napitak može da se konzumira topla ili hladna, a dijetetičarka Best je dodatno i pojasnila kako da se pravi.

Kašiku semena kumina potopite u šolju ili dve vode i ostavite da stoji preko noći. Ujutru stavite vodu sa kuminom na vatru da provri, oko pet minuta, a kada se prohladi, procedite i dodajte led ili zagrejte, u zavisnosti od toga šta vam više prija.

– Voda sa kuminom ima pomalo drvenast ukus, zato preporučujem da dodate malo prirodnog zaslađivača ili cimeta, kako bi ukus bio bolji – kaže Best za “Eat this”.

"Uspavana lepotica" i "Detox" su dijete koje NIKAKO ne želite svom ORGANIZMU!