in

Da li ste ikad čitali deklaraciju citrusa? Nastasja otkrila da li KORA LIMUNA sme da se jede ili stavlja u neki napitak!

Svi mi volimo citruse, pogotovu ih cedimo kada smo na dijeti ili kada smo bolesni, zbog toga što su bogati reznim vitaminima. Naše majke i bake čak koru rendaju u kolače, a devojke koje vole detox pravi sasi vodu sa njima ili jednostavno ubace kriške limuna u vodu kako bi se osvežile.

Ispostavilo se da to i nije baš najsrećniji izbor, a Nastasja Nedimović, poznatija kao “Kancer influenser” je na svom Instagram profilu otkrila par detalja vazanih za ovo tropsko voće.

– Ovo želim da podelim sa vama i da vam skrenem pažnju na to, a to je da kora citrusa nije za jelo i nije za ljudsku upotrebu. To možete videti na deklaracijama koje naravno nisu vidljive i tako piše najsitnijim slovima “nije za jelo” – rekla je ona u kratkom videu.

Printscreen/Instagram

 

Nastasija Nedimović je POBEDILA rak i sada se ovako hrani: Ovo su njeni zdravi i preukusni recepti za DOBRO ZDRAVLJE

– U pitanju su imazalin i tiabendazol. To su fungicidi koji se nanose na citruse nakon žetve da bi štitili podove od plesni i gljivica i čime se odlaže truljenje. Imazalin je gematoksičan što znači da izaziva oštećenje na DNK, a dok tiabendazol utiče na hormone – dodala je ona uz molbu da se nikako kora citrusa ne konzumira.

Nastasja je dodala da ovo ne znači da skroz izbacite iz ishrane citruse, već da više birate organsko voće koje nije prskano.

Srpska VATERPOLO reprezentativka preživela PAKAO: U trudnoći ostala NEPOKRETNA, a dan posle porođaja dobila je NAJSTRAŠNIJE vesti

Nastasja Nedimović je uspela da teškom borbom pobedi rak koštane srži. Ona je jedna od retkih koja je to uspela, a sada na svom Instagram profilu deli savete o zdravoj i izbalansiranoj ishrani.

BONUS VIDEO