in

Čudesan PRIRODNI SOK pomaže kod GRČEVA i TOPI kilograme: Za 5 dana izbacite 3 LITRA viška vode iz tela

Ovaj sok od 3 sastojka ubrzava sagorevanja kalorija, pomaže kod izbacivanje viška vode iz tela, čisti organizam od toksina, hrani vaše telo vitaminima i mineralima, pomaže kod problema s bešikom i kod grčeva, a uz to za pet dana s njime možete biti lakši za 3 kg.

Uzroci zadržavanja vode

– dugo stajanje ili sedenje (sedilački ili stajački poslovi ili odlazak na putovanje i razgledanje – uslovi koje ne možemo promeniti)

– loša ishrana (veliki unos slane hrane, masne i slatke; so je materija na koju se veže voda)

– niski unos tečnosti tokom dana

– toplo vreme – česti uzrok natečenih nogu i zglobova

– PMS – pre same menstruacije žene često čini otečenima

– hronične bolesti (bolesti bubrega i artritis)

Diuretici

Diuretici pomažu u izbacivanju vode i toksina iz organizma putem urinarnog trakta. Priroda nam je podarila određene namirnice koje možemo koristiti u ovu svrhu, a delimo ih na prirodne diuretike, namirnice bogate kalijumom i biljke s velikim udelom vode.

unsplash

 

Peršun

Sirov sok od peršuna jedan je od najjačih sokova. Ne sme se nikad odjednom uzimati u većim količinama od 30 do 60 grama, pa i kada se meša s velikim količinama soka od šargarepe ili soka od nekog drugog povrća, kao što je npr. celer, zelena salata ili spanać. Udeo soka od peršuna ne sme nikad biti prevelik u odnosu na količinu ostalih sokova.

Sirov sok od peršuna ima svojstva koja su vrlo važna za izmenu kiseonika u organizmu, kao i za normalno funkcionisanje nadbubrežne žlezde i štitne žlezde. Životne materije u peršunu nalaze se u takvom međusobnom odnosu da pomažu održavanje zdravog slanja u krvnim sudovima, naročito u kapilarima i arterijama.

Peršun je izvrsna hrana za urogenitalne organe. Od velike je pomoći kao lek protiv kamenca u bubrezima i bešici, protiv albuminurije (izlučivanja belančevine u mokraći), upale bubrega i drugih bubrežnih bolesti. S velikim uspehom primenjuje se i kod vodene bolesti.

Osim toga, delotvoran je protiv svih bolova povezanih s očima i očnim nervima. Slabe oči, rožnjača, siva mrena, upala očne spojnice, upala očiju u svim stadijumima i proširenje zenica efikasno se leče ako se pije sirov sok od peršuna pomiješan sa sokom od šargarepe i kombinacijom sokom od šargarepe, celera i endivije.

Nikad nemojte piti prevelike količine čistog sirovog soka od peršuna, jer se radi o tako jakoj koncentraciji koja bi mogla da uzrokuje smetnje nervnog sistema. Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomešan s drugim sokovima.

Strogo uzevši peršun pripada grupi biljaka iz porodice štitara, odatle njegovo jako, koncentrovao delovanje. Primenjuje se s velikim uspehom kod ublažavanja grčeva kod menstruacije, pomešan sa sokom od cvekle ili s mešavinom soka od cvekle, šargarepe i krastavaca.

Shutterstock

 

Grčevi kao posledica menstrualnih tegoba ublažuju se ispijanjem te mešavine, a često i nestaju, ako su iz jelovnika izbačeni proizvodi sa skrobom i šećerom.

Korisni saveti

– Sveži peršun je bolji od suvog. Ako morate kupiti suvi peršun, birajte onaj iz organskog uzgoja.

– Birajte peršun sa lišćem tamno-zelene boje. Izbegavajte grane koje imaju žućkastu boju ili koje su uvenule, to je znak da su stare ili oštećene.

– Sveži peršun možete čuvajte u frižideru, u plastičnoj kesi. Ako je peršun uvenuo, pošpricajte ga sa malo vode, pre nego što ga stavite u frižider.

Recept za sok

Sastojci:

– 1 manja veza neprskanog svežeg lista peršuna

– 1 neprskani limun

– 1 čaša vode (2-3 dl)

Priprema:

Operite dobro peršun, oljuštite limun i stavite ih u sokovnik. Iscedite u sok i u njega dodajte oko 2-3 dl vode. Ako nemate sokovnik, iscedite limun i pomešajte sa vrlo sitno nasjeckanim peršunom i u to dodajte vodu i tako popijte.

Primena:

Ukus nije “rajski”, ali je podnošljiv. Ako ga ne možete piti ovakvog, dodajte malo stevije, meda ili javorovog sirupa. Sok bi trebalo piti svako jutro na prazan želudac i to samo pet dana. Potom je potrebno napraviti pauzu deset dana. Nije preporučljivo za trudnice i dojilje.

BONUS VIDEO