in

Bole vas ZGLOBOVI na promenu vremena?! Evo šta vam poručuje KARDIOLOG, na jednu stvar MORATE da obratite pažnju!

Promena vremena ne utiče samo na promenu raspoloženja, već i na osećaj bolova u zglobovima i mišićima. Visok vazdušni pritisak prouzrokuje povećanu vlažnost i niže temperature, koje su najveći krivac za pogoršanje postojećih reumatskih oboljenja.

Istraživanja objašnjavaju da osećaj bolova u zglobovima uzrokuje vazduh u izolovanim šupljinama kostiju, koji se širi i pritiskuje nerve koji prožimaju kosti. Neki naučnici tvrde, da uzrok mogu biti i elektromagnetni impulsi, tako što je prirodni elektromagnetizam dovoljno jak da izazove vremenske promene i direktno utiče i na naše stanje.

Neurolog i kardiolog PavleHorošev. Kako kaže, “bolovi u zglobovima kada se vreme promeni mogu da ukazuju na nedostatak određenih hranljivih materija i kolagena u telu”.

Horošev ističe da je zdravo telo prilagođeno vremenskim promenama i ne bi trebalo da na njih reaguje pojavom nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ali ako, kada se vremenski uslovi pogoršaju, čovek počinje da oseća da ga zglobovi bole, kao da ih neko “uvrće”, onda je bolje da se obrati lekaru za pomoć, kaže kardiolog.

– Ako se bolovi u zglobovima nedvosmisleno javljaju svaki put kada se vremenske prilike promene, to može da ukatuje na nedostatak vitamina, minerala, ali i kolagena –  dodaje.

Prema Horoševom, oko 40 odsto populacije je osetljivo na vremenske promene – to ukazuje na rad receptora koji hvataju promene u pritisku.

Ova sposobnost da reagujemo na vreme je na neki način nasleđe naših predaka čiji je opstanak u velikoj meri zavisio od vremenskih uslova. Kardiolog je dodao da u ovoj situaciji osoba može da oseća nelagodu, promene raspoloženja, ali da nijedno od ovih stanja ne predstavlja opasnost po život.

Nokti mnogo govore o vašem ZDRAVLJU: Ako primetite ove promene, odmah se obratite LEKARU