in

Amerikanci, Rusi, Meksikanci se kunu u jedan SRPSKI specijalitet: Naše bake prave ovu ZIMNICU koja leči i MAMURLUK!

Ono što je nama zimnica, Amerikancima, Rusima i Meksikancima savršena je pratnja žestokim, kratkim pićima.

Jedna od najboljih barmenki na svetu Šanel Adams otkriva jedan od zanimljivih trendova ispijanja tečnosti koja je u ovim našim krajevima češće deo zimnice, a ne barske ponude. Tegla sa kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u frižideru, ali ne znaju svi da je „kiselkasti sok“ riznica zdravlja, piše Pun kufer.

Nakon čašice viskija trgne se šot vodice od kiselih krastavaca, a taj specijalitet se naziva „pickleback“. U brojnim američkim barovima baš to je specijalitet kuće.

Taj „izum“ nije rezervisan samo za SAD. Rusi tečnost od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinuje s tekilom. Razlog je što ublažava dejstvo alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.

Pisac iz Njujorka i vlasnik bara Tobi Čekini je svoje iskustvo sa šuterima koji su zapalili SAD opisao kao odlično. Uz svaki viski koji je naručio trgnuo je i „kiseli krastavac“, a osim što ujutro nije bio još uvek pijan, sutradan se mnogo bolje osećao.

Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izlečen od prehlade i nimalo mamuran –  kaže on.

Tečnost od kiselih krastavaca ima i dodatne prednosti – smanjuje kontrakcije mišića, pospešuje količine elektrolita u organizmu, hidrira, a ubija i štetne bakterije u želucu.

Čak i ČAJ može da postane NEZDRAV napitak: Izbegavajte ove GREŠKE ako želite da sačuvate vaše ZDRAVLJE