in

(VIDEO) SRBIJA ČEKA ODLUKU! POČELA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS – S KIM ĆE NAPREDNJACI PRAVITI NOVU VLADU?

17.15 – Počela je sednica Predsedništva

Srbija čeka odluku od novoj vladi. Sednica Predsedništva je počela, po završetku se očekuje obraćanje predsednika Vučića.

16.43 – Predsednik SNS Aleksandar Vučić stigao u sedište naprednjaka.

16.27 – Sednica je zakazana za 17 sati, a u sedište naprednjaka u Novom Beogradu stigla je i mandatarka Ana Brnabić, a među prvima su stigli Branislav Nedimović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, Aleksandar Martinović, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Takođe, došli su i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Marko Ðurić, Nela Kuburović, Goran Vesić, Biljana Popović Ivković, Siniša Mali, Zorana Mihajlović, Marija Obradović…

Ispred sedišta naprednjaka je veliki broj medijskih ekipa, ali niko od pristiglih funkcionera nije im se obratio.

Očekuje se da će na sednici Predsedništva mandatarka Ana Brnabić izneti predlog sastava vlade, nakon čega će se javnosti obratiti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

Lider naprednjaka će nakon sednice Predsedništva SNS preneti stav te stranke i njenog rukovodstva o predlogu mandatarke za sastav nove vlade.

Očekuje se da će se predsednik Vučić obratiti oko 18 sati.

Prema Tanjugovim informacijama, predsednik Vučić govoriće o još nekim aktuelnim temama, a pre svega, o borbi protiv organizovanog kriminala i mafije, koju je u ponedeljak najavio kao jedan od prioriteta države na unutrašnjem planu, u narednom periodu.

Vučić se ranije danas sastao a predsednikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem i liderom SPS Ivicom Dačićem koji su jutros bili na konsultacijama sa mandatarkom Anom Brnabić.