in

Preživela je više od 100 godina

Čokolada stara čak 103 godine pronađena je u metalnoj kutiji britanskog heroja iz Prvog svetskog rata, pored cigareta i drugih antikviteta.

Foto: YouTube/printscreen

Devet štangli čokolade pronađeno je među stvarilma koje su pripadale Ričardu Bulimoru iz puka iz Lesteršajera u Engleskoj.

Britanski vojnici koji su bili stacionirani u Francuskoj, prvog Božiča tokom Prvog svetskog rata dobili su božićne poklone u metalnim kutijama, napravljenim u Engleskoj.

Samo jedna od deset štangli čokolade iz te kutije je pojedena a metalna kutija će biti ponuđena na aukcijskoj prodaji s drugim predmetima vojnika na aukciji antikviteta u utorak.

Pol Kuper iz aukcijske kuće Edisons rekao je da je čak i ta kutija retka ali da je potpuno nestvarno naći još očuvane čokolade unutra.

Među predmetima vojnika su i poklon kutija s cigaretama, duvanom i šibicama, i ta kutija je gotovo netaknuta – nedostaju svega 3 gigarete dok je kompletan ostali sadržaj još unutra.

Cela kolekcija uključujući čokolade, cigarete, medalje, pohvalnice, pisma i drugi materijali će se prodati kao jedna celina i očekuje se da će se za to dobiti više od 2.000 funti.

Kaplar Bulimor je odlikovan sa više medalja za hrabrost, među kojima je medalja za istaknuto ophođenje za vreme sukoba na ničijoj zemlji u Ipru, u julu 1915.

On se vratio u Englesku 2016. zbog povreda od šrapnela. Oporavio se i 1919. je ušao u Policiju Lestešira, gde je napredovao do ranga načelnika. Umro je u januaru 1967.