in

Zaslužio si odmor, volimo te: Zvezda filma “Moja velika mrsna pravoslavna svadba” PREMINUO u 94. godini!

Američki glumac, grčkog porekla Majkl Konstantin, otac u hit filmu “Moja velika mrsna pravoslavna svadba”, preminuo je u 94. godini, potvrdio je njegov agent za Variety.

Kako je navedeno, glumac je preminuo prirodnom smrću 31. avgusta u svom domu u Pensilvaniji.

Iako je ostvario brojne uloge tokom duge karijere, Konstantin će ostati upamćen po radu na hit komediji “Moja velika mrsna pravoslavna svadba” u kojoj je tumačio Grka koji živi u Americi, ali koji tamo ne uspeva da se uklopi. Glumac je, takođe, sin grčkih emigranata.

Film iz 2002. godine zaradio je 5 miliona dolara, a nastavak iz 2016. skoro 370 miliona na bioskopskim blagajnama širom sveta. Majkl je reprizirao svoju ulogu u kratkoj seriji na CBS snimljenoj na istu temu, a zatim i u nastavku filma, što je bio poslednji put da se pojavio na velikom platnu.

Konstantin je svoju karijeru započeo na pozorišnoj sceni Njujorka, a pre “Mrsne svadbe” bio je poznat televizijski glumac, koji je igrao direktora Simura Kaufmana u komediji “Room 222” koja je emitovana na ABC kanalu od 1969. do 1974. godine. Za tu ulogu dva puta je nominovan za Emi nagradu, a jednom je to priznanje i osvojio.

Prvi film snimio je 1959. “The Last Mile”, a imao je i malu ali značajnu ulogu u “Hazarderu” iz 1961. sa Polom Njumenom u glavnoj ulozi.

Od glumca se oprostila njegova filmska “ćerka” Nia Vardalos na Tviteru:

– Majkl Konstantin, otac naše filmske porodice i večni prijatelj. Gluma je s njim bila prožeta ljubavlju i zabavom. Uvek ću ceniti ovog čoveka koji je oživeo Gasa. Dao nam je toliko smeha i sada zaslužuje odmor. Volimo te, Majkle – napisala je Vardalos.

Na plus 20 prošetala U BUNDI: Dženifer Lopez privukla pažnju prolaznika koji su ostali u ŠOKU zbog njenog stajlinga