in

Za preranu smrt krive samo jednu ŽENU: Da je DANAS među nama Dražen Petrović bi proslavio 57. rođendan

Slavni košarkaš Dražen Petrović poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u 29. godini života, a za volanom je tada sedela njegova devojka, nemačka manekenka mađarskog porekla Klara Szalantzi, sa kojom se zabavljao samo nekoliko meseci.

 

Kako je poznato, Klara je upravljala golfom u kojem je pored našeg košarkaša vozila i prijateljicu, tursku košarkašicu, Hilal Edebalu. Kako se navodi vozila je 160 km/h i ubrzo se golfom “zabila” u mercedes.

Iako je Klara po planu trebalo da Dražena pokupi sa aerodroma i odvede u Minhen, na putu se desio sudar, a košarkaš je u tom momentu spavao na suvozačevom sedištu i pri udaru je ispao iz automobila i na mestu poginuo.

O manekenki Klari se godinama nije znalo puno, ali kako su godine prolazile informacije su počele da dolaze na površinu. Klara Szalantzi rođena je 1970. godine, a bila je nemačka košarkašica i manekenka. Međutim, pre nego što su se ona i košarkaš upustili u romancu, ona je bila njegova velika obožavateljka.

Kako su jednom prilikom ispričali njeni tadašnji prijatelji, uspela je uz pomoć jedne prijateljice iz Hrvatske da stupi u kontakt sa njim preko menadžera, pa je potom došla na jednu utakmicu i doživeli su ljubav na prvi pogled!

Iako je Klara preživela saobraćajku, nikad nije govorila o vezi s Draženom, a ni o tragičnoj nesreći. Poznato je da je nekoliko puta došla u Zagreb i posetila njegov grob.

Inače, Dražen Petrović rođen je 22. oktobra 1964. godine u Šibeniku, a sa samo 15 godina zaigrao je za prvi tim Šibenke, kasnije je prešao u Cibonu, sa kojom je dominirao u Jugoslaviji i Evropi (dva puta šampion Evrope).

Jedan od najvećih uspeha mu je bio kada je igrao za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, gde je osvojio bronzu.

Klinton je hitno hospitalizovan, a OVAKO je izgledala njegova supruga, HILARI, kada je uletela u bolnicu!