in

Volela ga je više od života, dva puta su se venčali, varao je sa MUŠKARCIMA, na kraju je i ubio: Detalji života i smrti Natali Vud

Najnoviji dokumentarni film pod nazivom “Natalie Wood: What Remains Behind” prikazan na HBO-u.  Još jednom ispričana priča o tragičnoj sudbini jedne od najlepših i najboljih glumica s dna će ormara izvući ponovo i kontroverze vezane uz njenu preranu smrt. 

Od njene smrti prošlo je 39 godina, a policija i danas traži pravi razlog njene smrti, koja se u policijskim spisima vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni postao je njen tadašnji suprug, glumac Robert Vagner. Zahvaljujući njenoj sestri Lani Vud kao i njenoj upornosti, istraga se nastavlja, a ona sama nada se kako će pre svoje smrti razrešiti tu misteriju.

Natali Vud rođena je 20. jula 1938. godine kao Natalia Nikolaevna Zakharenko u porodici ruskih emigranata u San Francisku. Njen otac Nikolaj Stepanovič Zakharenko bio je radnik i stolar, dok je majka Maria Stepanovna sanjala o tome da postane glumica. Pre nego što se ostvarila kao majka gatara joj je prorekla kako će njena druga ćerka postati slavna glumica, a Maria Stepanovna za to se pripremala i pre nego što je rodila Natali.

U međuvremenu ih je otac napustio pa su ona i njena mlađa sestra Lana nastavile da žive s majkom koja se svim silama trudila ostvariti ono što joj je prorekla gatara. Iz tog razloga majka i ćerke preselile su u Los Anđeles, a sa samo četiri godine Natalia Nikolaevna Zakharenko, kojoj je majka promenila ime u amerikanizovanu verziju Natali Vud, počela je da glumi.

Maria Stepanovna nije ga poslušala, već je svoje ćerke, posebno Natali, učila da rade apsolutno sve što režiseri zatraže. Uloga ratnog siročeta u filmu “Tomorrow is Forever” za nju je bila još jedna prekretnica jer zbog mnogobrojnih scena koje je morala da snimi suze su joj jednostavno presušile. Kako bi rasplakala ćerku pred kamerama, Maria Stepanovna je ispred nje je rastrgla leptira na delove.

Maria Stepanovna smatrala se “vlasnicom” ćerki, zato je rasterala sve moguće agente i menadžere i nastavila sama da upravlja njenom karijerom. Uprkos velikoj poslušnosti i poštovanju, Natali se pobunila nakon što joj je počela uticati i na privatni život. Njena majka išla je toliko daleko da je raskinula njenu prvu ozbiljnu ljubavnu vezu u srednjoj školi, ali, s druge strane, nije joj ni najmanje smetalo to što su se njenoj maloletnoj ćerki nabacivale filmske glavešine.

 

 

U nekima od biografija Natali Vud čak stoji da ju je jedan filmski reditelj silovao za vreme audicije za film. Sve je to uticalo na njen život prepun depresije, ali i njene pokušaje da počini samoubistvo. Strah od vode i utapanja prenela joj je upravo majka, a na kraju je upravo tako izgubila život.

Maria Stepanovna išla je toliko daleko svojim kontrolisanjem ćerki da je angažovala i detektive koji su je pratili svuda u stopu. “Bog ju je stvorio, ali ja sam je izmislila”, rekla je jednom njena majka.

Ljubav svog života, danas glavnog osumnjičenog za njenu smrt, Roberta Vagnera, srela je na početku karijere, kada je imala tek 10 godina. Osam godina stariji glumac odmah joj je zapeo za oko, a u jednom je intervjuu otkrila je da je tada rekla majci kako je to čovek za kojeg će se udati. I na kraju se i udala za njega, i to dva puta.

Prvi zvanični izlazak su imali kada je napunila 18, i to na nagovor producentske kuće čiji su čelnici smatrali da je ona idealna za Vagnera. Venčali su se godinu kasnije, 1957, u Skotsdejlu, u kojem žive njegovi roditelji. Budući da je njihova popularnost u to vreme bila neviđena, samo zbog njih crkveni prozori bili su prekriveni papirom kako bi sprečili nekoliko stotina znatiželjnika da zavire unutra.

Ali prvi put u braku su izdržali samo pet godina, a navodno je oba puta glavni uzrok njihovog razvoda bio taj što ga je Natali zatekla u krevetu s drugim muškarcem. Četiri godine kasnije, razočarana životom, ali i činjenicom da joj je Fej Danavej “otela” ulogu u filmu “Bonnie i Clyde”, lepa glumica popila je šaku pilula. Na sreću, život joj je spašen brzom reakcijom lekara koji su joj ispumpali želudac, a tada je mlađoj sestri Lani otkrila da jednostavno više nema razloga da živi.

Na sreću, s vremenom se oporavila pa se 1969. udala za britanskog producenta i pozorišnog agenta Ričarda Gregsona, s kojim je dobila ćerku Natašu.

I njen bivši suprug Robert Vagner krenuo je dalje, oženio se Marion Maršal i dobio ćerku, ali njihov put i dalje se ispresecao. Presudna je bila zvanična večera na koju je Natali stigla u šestom mesecu trudnoće, a uprkos tome Vagneru nije mogla da odoli. Samo nekoliko meseci nakon rođenja Nataše rastala se od Gregsona, a 1972. šokirala je svetsku javnost pojavivši se s Vagnerom na dodeli Oskara.

Te iste godine obnovili su bračne zavete na jahti Ramblin’ Rose, a čemu su svedočili tek najbliži prijatelji i članovi porodice, među kojima su bile i njihove ćerke.

– Kada smo se prvi put venčali, bili smo dvoje dece koja glume u filmu. Namerno smo skrivali svoje slabosti jedno od drugoga, ali sada smo napokon shvatili da jedno drugome možemo reći sve. Više ne živimo u strahu jedno od drugoga i za to nam je trebalo nekoliko godina odvojenosti – izjavila je tada Natali Vud o svom drugom braku s Robertom Vagnerom.

Godine 1974. par je dobio i ćerku Kortni Vagner, ali zbog porodice je počela patiti njena filmska karijera. Iako se sve činilo idealnim, Natali Vud jednostavno nije mogla da se pomiri sa svojim godinama, koje je u to vreme vešto skrivala, kao ni s činjenicom da je počela da dobija uloge u kojima bi morala da glumi majku svojoj mlađoj koleginici.

Zbog svega toga napustila je glumu, iako to nikada nije prežalila.

– Gluma više nema takvu ulogu u mom životu kakvu je imala. Kada žena odluči da se uda i da ima decu, ostali delovi njenog života jednostavno padnu u drugi plan – Rekla je Natali.

Život daleko od svetla reflektora potrajao je do 29. decembra 1981, kada je telo ženske osobe u spavaćici pronađeno u moru nedaleko od ostrva Katalina. Natali Vud odmah je identifikovana, a tada je otkriveno i da su s njom na jahti bili njen suprug Robert Vagner i kućni prijatelj, glumac Kristofer Voken.

Posle mnoštva ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, a sve zbog Vagnerove ljubomore i sumnje da ga Natali vara s njim. Voken se u međuvremenu izvinuo, izuzeo iz svađe i otišao da spava, dok je kapetan broda pojačao muziku ne želeći da bude svedok rasprave. Nakon svega svi su tvrdili da ništa nisu čuli ni videli.

Godine 2013. sestra Natali Vud, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Vagner gurnuo Natali preko ivice palube i da je odbio da joj pomogne da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, ali glumac je bio odlučan u naumu da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju.

Lana Vud od početka nije bila uverena u Vagnerov iskaz – a tvrdio je da je nevin i da je suprugu poslednji put video u kupatilu pre nego što je otišao da spava – znajući da Natali nikada ne bi otišla na obalu odevena samo u spavaćicu.

Baš ovako izgleda ta LJUBAVNA hemija o kojoj svi pričaju: O ovim dodirima glumaca na CRVENOM TEPIHU bruji ceo svet