in

Verovao je u Božić Batu, a ovako je pamtio detinjstvo: Srećne i bezbrižne dane pokojni Tasovac provodio je na Dorćolu!

Ovako je govorio pokojni Tasovac, a njegove reči osetiće apsolutno svako. 

Tara je PRESLATKA: Jelena ĐOKOVIĆ objavila fotografiju ćerke i sada nam je svima jasno čime će se baviti NOVAKOVA mezimica

– Detinjstvo sam proveo na dve beogradske adrese, u Jovanovoj ulici na Dorćolu, gde smo živeli mi sa očevom majkom, i Kičevskoj na Vračaru, gde su živeli majčini roditelji. Stan na Dorćolu je bio mali, sa kuhinjom koja je izlazila na zajedničku terasu, gde sam udarao loptu do baldisanja, naravno, izuzimajući vreme između dva i pet. Za one mlađe, koji ne znaju, to je bilo religiozno popodnevno vreme, kada su roditelji širom SFRJ uglavnom šištali, utišavajući decu zbog komšiluka koji se odmara. Na Kališu sam prohodao, kasnije vozio bicikl, a još kasnije se lomatao na skejtbordu. Letovali smo na Lopudu, sve dok tati nisu, pod naletom Maspoka, otkazali dalji angažman na Dubrovačkim letnjim igrama, jer pripada “drugom jezičkom podneblju”. O tome se u kući nije govorilo, jer se smatralo da to nisu priče za decu, ali znam da je roditelje najviše pogodilo što se tatin najbolji drug Tonko Lonza nikada više nije javio posle toga – pričao je Tasovac.

On ne krije da mu je ovo jedno od omiljenih sećanja u životu i, svakako, na uzbudljivo detinjstvo.

SKORO 20 GODINA MLAĐA IZABRANICA Evo ko je supruga Ivana Tasovca, koja mu je prošle godine rodila sina!

–  Jedna od najlepših uspomena koje nosim na ostrvo, gde nije bilo automobila, gde su se svi poznavali i, na smenu, čuvali kako svoju tako i tuđu decu, bile su moje pecaroške avanture, gde se ulov čuvao u hotelskom zamrzivaču za proslavu tatinog rođendana 9. avgusta – istakao je čuveni pijanista tada za Kurir.

Kako je Tasovac pričao, on nije verovao u Deda Mraza, ali je Božić Bata bio njegov heroj.

–  Badnje večeri smo dočekivali u Kičevskoj, a božićni ručak u roditeljskom domu. Ne samo zbog otvaranja duplih božićnih poklona, bio sam ubeđen da je Božić Bata realna i prava faca, za razliku od Deda Mraza, koji je čista komunistička izmišljotina  – rekao je on.

BUNTOVNIK BEZ RAZLOGA, ŠMEKER KOJI SE NE ZABORAVLJA Na današnji dan Džejms Din tragično je izgubio život!