in

Svojevremeno nije mogla da se odbrani od UDVARAČA: Gala Videnović sada izgleda drugačije, BUKVALNO je neprepoznatljiva

“Bal na vodi”, “Moj tata na određeno vreme”, “Moljac”, “Jagode” i “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” neki su od naslova sa kojima povezujemo ime Gale Videnović, jedne od naših najlepših glumica kojom su se oduševljavali i muškarci i žene širom regiona.

Printscreen/Youtube

 

„Bal na vodi”, kultno ostvarenje reditelja i scenariste Jovana Aćina iz 1985. godine, dobio je novo ruho digitalnom restauracijom u okviru projekta A1 Kinoteka, koji zajednički realizuju Jugoslovenska kinoteka i A1 Srbija.  Ponovo možete da otkrijete ovaj kultni film od prošle godine u Jugoslovenskoj kinoteci.

Printscreen/Youtube

 

 

Bila je prava tinejdžerska zvezda srpskog filma, a mnogi ne znaju da je počela da radi sa 10 godina i, kako je u jednom intervjuu rekla, tada je verovala da sva deca idu u školu i – rade!

Kao što je poznato, glumica je niz godina sa porodicom živela u Americi, a po povratku u Beograd snimila je seriju „Pet”.

Printscreen/Youtube

 

Gala je postala popularna zbog svojih neverovatnih talenata i izuzetne lepote, koju je nasledila od svoje bake, koja je bila Čehinja. Ona je prepoznatljiva po zelenim očima, plavoj kosi i blistavom tenu, a njen lik Ester u filmu koji ju je proslavio je bio posebno upečatljiv. Tada je pokazala i svoj jedinstven karakter kada je odbila da snima ljubavnu scenu na kojoj je reditelj insistirao. Ovo je dovelo do velike svađe, koja je rezultirala time da je reditelj napustio snimanje, a Gala je pristala da izvede scenu na drugačiji način, samo u prisustvu direktora fotografije i sekretarice režije.

Galin buntovni duh nije izbledio ni mnogo godina kasnije, kada se preselila u Kaliforniju i stajala na pragu holivudske karijere. Zahvaljujući porodičnim prijateljima, mlada i hrabra devojka je smatrala Malibu svojom drugom kućom i odlučila se za brojne audicije uz podršku ambicioznog menadžera. Međutim, zaljubila se, zatrudnela i odlučila napraviti pauzu u karijeri kako bi se posvetila rođenju svog sina Demijana.

Danas Gala Aleksić, vratila se krajem devedesetih godina u Beograd, gde je upoznala ljubav svog života. “Ubrzo sam se udala za Vladimira Aleksića, reditelja sa kojim sam snimala `Metlu bez drške` i dobili smo sina Pavla”, ispričala je Gala. Ipak, nije bila sigurna gde pripada.

BONUS VIDEO