in

Srbija je POLUDELA za ovim STARIM bugarskim hitom “VASKO ŽABATA”: Evo kako danas izgleda i čime se bavi pevač popularnog benda

Pravu ekspanziju je doživela kada je stavljena na TikTok, a potom je preplavila sve društvene mreže u Srbiji.

Danas imamo milione videa koji prikazuju razne situacije uz reči: “Na gitarata Vasko žabata”. Zaluđeni melodijom i stihovima, korisnici društvenih mreža pokušavali su da uđu u trag ovoj pesmi.

Ispostavilo se da je reč o orkestru Kamčija, a da se pesma, ako je verovati prevodiocu, zove “Kombajn vršalica” i da govori o radovima u polju, ciganskim pesmama i naravno, Vasku Žabati.

“Na gitarata Vasko Žabata, na mikrofona Ceca Mecata, toj šće sviri dragi gosti samo za vas,” stih je koji, kada ga jednom čujete, jednostavno vam ne izlazi iz glave.

Jedan od glavnih protagonista je nasmejani pevač, koji izgovara popularne reči o Vasku Žabati, liku koji navodno svira gitaru. I dok gitaristi Vasku, za koga se i dalje ne zna da li je zaista čovek koji svira ili je svirao ovaj instrument u orkestu ili samo lik iz pesme, ne može da se uđe u trag, pevač benda je i dalje aktivan, i sudeći po slikama na Fejsbuku, u ovom orkestru svira harmoniku.

Kako se može videti, bend je i dalje aktivan i peva na svadbama i veseljima. Ipak, glavna misterija ko je i da li zaista postoji famozni Vasko Žabata i dalje nije rešena.

Klavijaturista Boris Ivanov je za Kurir izjavio kako je svestan da je pesma u Srbiji veoma popularna.

“Planiramo da je ponovo snimimo u novom aranžmanu,” rekao je on.

BONUS VIDEO