in

Prošle godine se raspadala: Posle rehabilitacije Kara Delevinj izgleda bolje nego ikada

Dugogodišnji obožavaoci Kare Delevinj bili su uznemireni kada su krajem prošle godine po mrežama kružile fotografije i video snimci manekenke koja izgleda razbarušeno na aerodromu. Ubrzo nakon toga, pojavili su se izveštaji u kojima se spekuliše o zvezdinoj borbi protiv zavisnosti, a objavljene su i fotografije njenih bliskih prijatelja kako napuštaju njen dom izgledajući zabrinuto.

Sada, mesecima na svom putu otrežnjenja, lepa manekenka govori o tom mračnom periodu u svom životu i kako ju je padanje na dno promenilo na bolje.

„Da nastavim da idem putem kojim sam išla, ili bih završila mrtva ili, kao, uradila nešto stvarno, stvarno glupo“, rekla je Delevinj u izdanju “Vogue”.

Prisećajući se šokantnih fotografija na kojima je snimljena ispred aerodroma u Los Anđelesu u septembru 2022. nakon što se vratila iz Berning Mena, rekla je: „Nisam spavala. Nisam bila dobro. Srceparajuće je jer sam mislila da se zabavljam, ali u jednom mometu bilo je kao, u redu, ne izgledam dobro.”

Dodala je: „Znate, ponekad vam je potrebna provera stvarnosti, tako da su na neki način te slike bile nešto na čemu možete biti zahvalni.

Postojale su i njene fotografije kako se vozi u crnom terencu sa nogama koje vise kroz prozor i video snimci na kojima izgleda nervozno i u modricama dok je razgovarala telefonom, kao i kako umalo pada dok se tetura po trotoaru.

„Popela bih se na bilo šta i skočila sa stvari…bilo je divlje“, rekla je, objašnjavajući modrice.

Ova 30-godišnjakinja je rekla da je tog meseca doživela prekretnicu i da je na kraju došla do svojih dobrih prijatelja i prijavila se na rehabilitaciju zbog zloupotrebe supstanci.

“Od septembra mi je bila potrebna samo podrška. Trebalo je da počnem da se javljam. I moji stari prijatelji koje poznajem od svoje trinaeste godine, svi su došli i počeli smo da plačemo”, rekla je Delevinj za magazin. „Pogledali su me i rekli: “Zaslužuješ priliku da se raduješ.”

Posvetila se programu od 12 koraka i od tada je ostala trezna.

„Ovaj proces očigledno ima svoje uspone i padove, ali ja sam toliko toga počela da shvatam“, rekla je ona. „Ljudi žele da moja priča bude specijalna u ​​kojoj samo kažem: “O, vidi, bila sam zavisnik, a sada sam trezna i to je to.” I nije tako jednostavno. To se ne dešava preko noći.”

Osvrćući se na ono što je izazvalo da postane zavisna od raznih supstanci, Kara rekla da je „bila sama, zaista sama“ tokom pandemije korona virusa, nakon što se razišla sa Ešli Benson i kada je posao bio na pauzi.

“Upravo sam imala potpunu egzistencijalnu krizu. Sav moj osećaj pripadnosti, sva moja potvrđivanja – moj identitet, sve – bio je tako umotan u posao. A kada je to nestalo, osećala sam se kao da nemam svrhu. Jednostavno nisam vredela bez rada, a to je bilo zastrašujuće“, rekla je ona. “Umesto da odvojim vreme da zaista naučim nešto novo ili uradim nešto novo, bila sam veoma umotana u bedu, valjanje i žurke. Bilo je to zaista tužno vreme.”

Za to vreme snimala je i svoje intimne dokumentarne serije, “Planet Sex”, a u aprilu 2022. umrla je njena baka Džejn Šefild.

“Kada sam čula da je umrla, bilo je mnogo stvari koje sam morala da obradim jer je nisam videla od Božića prethodne godine. Zaista sam pokušavala da sve što sam imao da pretočim u posao, i svake noći bih se vraćala sa snimanja, sedela i plakala. Dok sam dve nedelje kasnije stigla na Met Gala bal, bila sam jako iscrpljena.”

Ipak, prisustvovala je Met Gala balu 2022. i „posle je otišla i izgubila svest“, sećala se. “Bilo je kao, šta radim? Dan kasnije, morala sam da putujem na sahranu svoje bake. Bilo je užasno.” 

Za svoj 30. rođendan u avgustu, priredila je veliku žurku na Ibici – „sahranu za moj prethodni život, zbogom toj eri“. Dodala je: “Htela sam da se zabavljam koliko sam mogla jer je ovo bio kraj.”

Mesec dana kasnije, odlučila je da se otrezni.