in

PRIČA SE DA JE ONA RASTURILA BIJELO DUGME Dijanu je PAPA provozao na “VESPI”, zavela je Švarcenegera i dobila titulu PRVE JUGOSLOVENSKE STARLETE

Dijana je radila kao novinarka i uradila čak intervjua sa dvojicom papa, mnogim političarima i poznatim sportistima, slikala se za Plejboj, smuvala Al Paćina, a zavela i Gorana Bregovića.

Mlada novinarka je odvlačila pažnju muškarcima samom pojavom, a naročito kada se pojavila u poznatom Plejboj časopisu.

Karijeru modela je započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar.

 

 

Koliko je bila uspešna u novinarskom poslu svedoči činjenica da joj je papa Jovan Pavle ll tri puta davao intervju, baš kao i Benedikt XVI dok je još bio kardinal. Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

 

 

Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: ‘Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?’ ili ‘Da li veruješ u život posle smrti?’ E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv –  prisetila se prilikom jednog intervjua za bosanske medije.

 

 

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

– Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom ‘dugmića’. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste! – ispričala je ona jednom prilikom.

 

 

Dijana je pre par godina promovisala knjigu “Dijana”, u kojoj je opisala pikanterije iz ljubavnog života i druženje sa brojnim poznatim ličnostima.

Ona se podsetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da je papa Benedikt XVI provozao na “vespi”, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom ll iako je bila “pijana i u miniću”.

 

 

Dijana danas ima 59 godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO