in

Preminula čuvena GLUMICA “Zvezdanih staza”: Fanovi širom sveta se opraštaju od OMILJENOG poručnika Uhare

Nišel Nikols je rođena 1932. Studirala je u Njujorku i takođe je pevala u noćnim klubovima za to vreme. Pored toga, bila je pevačica u džez bendovima i sa njima je bila na turneji po Sjedinjenim Državama i Evropi. I sama je snimila dva muzička albuma, a usput se bavila i manekenstvom.

Najveću popularnost donela joj je uloga u seriji „Zvezdane staze” u kojoj je igrala lik Niota Uhara. Iako je u početku želela da napusti ovaj projekat, nakon mnogih ubeđivanja, odlučila je da ostane u seriji. Naterao ju je da shvati da bi lik Uhare mogao da igra veliku ulogu u emancipaciji mladih crnki. Nišel je objavila autobiografsku knjigu “Beiond Uhura. Star Trek and Other Memories”.

Foto: AP

 

Kajl Džonson je na Fejsbuku objavio objavu u kojoj potvrđuje da mu je majka preminula. Kako saznajemo, glumica je umrla prirodnom smrću.

– Sinoć je moja majka, Nišel Nikols, preminula prirodnom smrću – napisao je.

EPA

 

– Međutim, njena svetlost, kao i svetlost drevnih galaksija koja se sada prvi put vidi, ostaće nama i budućim generacijama da uživamo, učimo i crpimo inspiraciju. Dobro je živela svoj život i bila nam je uzor – dodao je njen sin.

Foto: AP

 

Prva epizoda “Zvezdanih staza” emitovana je 8. septembra 1966. godine. Zvezdane staze nisu samo serija, već i desetine knjiga, stripova i kompjuterskih igrica, čija se priča odvija u izmišljenom univerzumu koji je stvorio Džin Rodenberi. Nakon završetka prve serije „Zvezdanih staza“, Nišel Nikols je postala volonter u NASA projektu, koji je imao za cilj da regrutuje što više žena i pripadnika etničkih manjina za rad u svemirskoj agenciji. Istorija je da se Nikols poljubila sa Vilijamom Šatnerom koji igra kapetana Krika. Bio je to prvi poljubac na ekranu između belca i crnkinje.

Printscreen/Youtube

 

BONUS VIDEO