in

Poznata SPORTISTKINJA šokirala svet: “Otac me ZLOSTAVLJAO godinama, skupila sam hrabrost da progovorim”

Naime, ona je optužila svog oca Zoltana, koji je i sam bio uspešan plivač i trostruki olimpijac, godinama zlostavljao. 

Ona je krajem decembra na svom Instagram nalogu objavila fotografije na kojima je vezana i uplakana, sa modricama na licu, a iste su ilustracija i posebno su napravljene kako bi oslikale ono kroz što je prolazila. Naime, Lilijana je priznala da ju je otac godinama zlostavljao na sve moguće načine – fizički, mentalno i seksualno.

 

 

– Zlostavljana sam. Posle 25 godina, spremna sam da izgovorim najteže reči koje sam ikada morala da kažem. Posle toliko bola i borbe ustajem i rešena sam da pričam o ovoj razdornoj temi jer znam da je to neophodno. Zlostavljana sam. I to od čoveka od koga je trebalo da dobijem najviše ljubavi i prihvatanja. Moj otac je bio taj koji me je zlostavljao. Fizički, duhovno, seksualno. Još od malena –  započela je ova 25-godišnjakinja svoju ispovest.

-Neprekidno i nepredvidivo, kad god je raspoložen uživao je u ispoljavanju svoje moći nada mnom. Bilo da se radi o telesnom kažnjavanju, lišavanju ljubavi i pažnje ili seksualnom zlostavljanj. Mnogo godina činila sam sve da dobijem njegovu ljubav, dok nisam shvatila da živim u iluziji. U omotaču za koji sam mislila da je normalan. Gde je prihvaćeno da pred mojim očima majka bude prebijena dok nije napola osvešćena, ako mu se ne dopadne nešto što je rekla ili uradila. A to se dešavalo i dok je bila trudna sa mnom. Gde, ako nisam postigla očekivani rezultat, usledile bi zanemiravanje i razne kazne. Gde nisam imala pravo na svoju reč, mišljenje, stav ili svrhu. U ovom svetu ja sam bila samo instrument, savršena lutka… Spoljni svet nije video ništa osim porodice pune ljubavi, koja oduševljava uspehom i rezultatima svetske klase. Niko nije video da nas je glava porodice tukla kod kuće. Branili smo njega i njegova dela svom snagom, bile smo ucenjene. Mogao je sve to da uradi jer je prethodno polako degradirao našu ličnost, oduzeo nam je svest i emocije… Bio je to veoma dug put koji sada ostavljam iza sebe. Mislim da ste mogli da vidite moj oporavak do danas. Ja sam 2016, posle Evropskog prvenstva, prekinula sve veze sa ocem – rekla je Liliana.

 

 

Njen otac je demnatovao sve njene optužbe i rekao da  je svaka njena laž nož unjegovo srce, kao i da će istina biti dokazana tokom sudskog postupka. On joj je poručio i da više ne koristi njegovo prezime, već da uzme majčino.

– Ne želim da razmišljam o istupu mog oca jer mislim da njegove reči govore u potpunosti same za sebe. Nisam želela nikoga da upropastim, samo sam želela da razjasnim stvari –  napisala je Lilijana.

Inače, njena mlađa sestra Gerda je ostala sa ocem, a Lilijana je otkrila da nema nikakav kontakt sa njom, jer ona još nije osvestila dela svog oca i u njenoj glavi su njih dve neprijatelji. Zato joj je putem Instagrama poslala poruku istakavši da nema drugi način da joj kaže šta želi.

 

 

– Moja draga, mala sestro. Gerda! Znam da čitaš ove redove, znaj da si mi bila najveća motivacija otkako si se rodila. Sve što sam radila i radim je u velikoj meri zbog toga da bi ti mogla da slobodno živiš. U tebi je neizmerna moć i znam da si sada veoma, veoma povređena, ali ti si pravi ratnik i preživećeš. Uvek si to bila! Žao mi je ako ne razumeš sve ovo što se sada dešava. Žao mi je zbog svega što se desilo. I najviše od svega, žao mi je što nas otac koristi tebe i tvoje ime kao štit. Ovo nije tvoja sramota. Volim te neizrecivo i nedostaješ mi. Ali, ja se borim za tebe. Mama i ja se borimo za tebe na sve moguće načine – poručila je plivačica.