in

Pokušala je da oduzme sebi život: Jelena Dokić potresno o najgorem periodu u njenom životu

Svakog 10. oktobra obeležava se Svetski dan mentalnog zdravlja.

Statistike kažu da se na planeti svakih 40 sekundi desi samoubistvo.

Tim povodom Jelena Dokić otkrila je veliku tajnu:

– Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. Danas sam u potpuno drugom svetu. Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A, znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima.

 

 

– Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan.

Jelena je na kraju obraćanja putem Instagrama dala nekoliko saveta osobama koje se bore sa psihičkim i mentalnim problemima, poslavši im ujedno dodatnu podršku na tom putu.

O njenoj obući mašataju mnoge ŽENE: Salonke čuveke filmske dive Ketrin Denev prodate su za 150.000 dinara