in

Ovo je sin najvećeg TERORISTE, Bin Ladena: Ceo SVET priča o njemu, zarađuje MILIONE i nikada ne biste pogodili čime se BAVI

– To ime se prodaje. Cene se kreću od 750 do 800 evra za mala platna i od 2.000 do 2.000. 500 evra za više – rekao je njegov saradnik, prodavac antikviteta.

Omar Bin Laden, koji se predstavlja kao OBL, počeo je da slika baš kada je izbila pandemija Covid-19. Kako navodi agencija APF, 41-godišnji potomak teroriste i glavnog počinilaca napada 11. septembra izazvao je veliko interesovanje širom sveta. Nije ni čudo što njegovi radovi idu kao vrući kolači, o čemu svedoči nedavna izložba na sajmu antikviteta u gradu Le Tej u Normandiji.

Radovi prikazuju pejzaže koji su obeležili saudijsko detinjstvo. Neki elementi se ponavljaju na platnima, kao što su planine ili nebo umrljano krvlju, kampovi u pustinji ili brodovi koji plove na mesečini. Omar je odrastao u Saudijskoj Arabiji do 10. godine, nakon čega se preselio sa ocem u Sudan i konačno se nastanio u Avganistanu.

Tamo je 41-godišnjak preživeo pakao, svedočeći najstrašnijim stvarima. – Krvavo crveno na planinama [na slikama] je Avganistan. To znači patnju, rat, bombardovanje, smrt – objasnio je on.

Profimedia

 

– Slika postaje deo tebe – dodao je Omar bin Laden , priznajući da nešto od toga „još uvek živi u Avganistanu“.

Naučio je da slika na internetu, „gledajući umetnike na Jutjubu i zaljubio se u umetnost”. Kako je objasnio, slikarstvo je konačno postalo „najinteresantnije“ zanimanje kojim se bavio.

– Kada možete da izrazite ono što želite, osećate se zaista srećno – rekao je. Paskal Martin, prodavac antikviteta, pomaže mu da proda slike.

– Neke slike su rezervisane pre otvaranja izložbe (…) Ovo ime se prodaje. Cene se kreću od 750 do 800 evra za mala platna i od 2.000 do 2.000. 500 evra za više, rekao je Martin.

– Deo mamine porodice je veoma umetnički nastrojen. Volim da slika sebe, a i moje sestre – rekao je Bin Laden u intervjuu za američki „Vice”. U razgovoru nije izbegavao temu svog oca.

Profimedia

 

– Nedostaju mi vremena kada sam bio suviše mali i previše nevin da bih razumeo svet oko sebe – priznao je Omar i dodao da „želi za ogromnim prostranstvima pustinjskih dina i valovitih mora, za spokojem svog detinjstva“.

Tužno je otkrio da nikada nije imao poseban odnos sa svojim ocem. Osama nije dozvoljavao svojoj deci da se igraju igračkama, redovno ih je tukao, a kada su odrasli pokušavao je da ih natera da učestvuju u samoubilačkim misijama.

Kada je Omar napunio 18 godina, pobegao je iz Al Kaide svojoj majci u Siriju. Godine 2001. vratio se u Saudijsku Arabiju, a 11. septembra, kao i ceo svet, saznao je za terorističke napade na Njujork i Pentagon. Čovek je naglasio da se i dalje oseća ljutim i tužnim pri pomisli na te događaje. On se stidi svog oca i snažno se distancirao od njegove ideologije.

BONUS VIDEO