in

OTKRILA ZAŠTO NIJE PRIJAVILA Glumica Jasna Đuričić objavila da je bila žrtva zlostavljanja

– Nisam prijavila jer me je bilo sramota. Sada me je sramota što me je bilo sramota. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovo. Svaka čast onima koji govore, jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci ka jednoj velikoj slobodi da se kaže – objavila je na storiju.

Nakon što je nastao pokret #nisamtražila, a potom i #nisisama, gde su brojne devojke progovorile o zlostavljanju koje su proživele, počeo se nedavno širiti i haštag #nisamprijavila. Žene u njemu navode razloge o tome zašto su ćutale o seksualnom zlostavljanju.

Podsetimo, Jasna Đuričić igrala je glavnu ulogu u filmu „Quo vadis, Aida?“. Film je proglašen najboljim evropskim filmom, a sama Jasna Đuričić proglašena najboljom evropskom glumicom.

Printscreen/ Instagram

 

Jasna Đuričić je srpska glumica, rođena 1966. godine u Rumi. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a danas je dobitnica brojnih filmskih nagrada. Među ostalim, osvojila je i četiri Sterijine nagrade i Zlatni lovorov venac na MESS-u.

Potom 2014. dodeljen joj je Dobričin prsten, najveća nagrada koja se u Srbiji dodeljuje pozorišnim glumcima za životno delo. Ostvarila je i niz zapaženih uloga na filmu i televiziji.

Za ulogu u filmu Beli, beli svet, reditelja Olega Novkovića, dobila je Srebrnog leoparda za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Lokarnu 2010. godine. Za istu ulogu osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu Lez ark.

Prijava nasilja u porodici može se obaviti na broju telefona 0800-100-600, kao i pozivom 192.

On je prvi beogradski PLEJBOJ: Opasno šarmantan i izuzetno lep, zaveo је tri najlepše SRPKINJE, pa ih izludeo

Glumila za insulin, a zatim OSUĐENA na propast: Život slavne SPRSKE glumice počeo je kao BAJKA, a završio se UŽASNOM tragedijom