in

“Opraštali smo se preko VIDEO-POZIVA uz našu pesmu”: Sin Bate Živojinovića nakon 13 godina se vratio u Srbiju i po prvi put progovorio o SMRTI SVOGA OCA

Vladimir Bata Živojinović je velikan jugoslovenske kinematografije, a preminuo je 22. maja 2016. godine. Na sahrani glumca su prisustvovale mnoge kolege i prijatelji, ali njegov sin nije mogao da prisustvuje.

Kako je zloupotrebljavao položaj kao upravnik preduzeća “Rad” 2005. on je morao da ode iz Srbije zbog optužbi, a 2007. je raspisana i Interpolova poternica. Svoju nevinost Miljko je dokazao tek 2018. godine. Prvi put je progovorio o smrti svoga oca i o bolu koji nosi godinama.

– I danas me boli što nisam mogao da ispratim oca, a to je neko osnovno hrišćansko pravo. Ocu i majci bilo je uskraćeno da budemo zajedno poslednjih godina. Verujem da je sekiracija i briga za mene mnogo uticala na njihovo zdravlje. Možda bi duže živeli da je situacija bila drugačija – izjavio je Miljko Živojinović, gostujući u emisiji „Uranak“ na K1. 

Poslednju želju Bati Živojinoviću da vidi sina nisu mogli da usliše, ali su se videli preko video-poziva.

– Moja ćerka Dina otišla je u bolnicu i uključila kameru. Odslušali smo zajedno pesmu Olivera Dragojevića „Moj galebe“. Celog života smo je slušali kad smo išli na more, a na kraju je to bila naša oproštajna pesma. Tada je imao jedan komentar, na osnovu kojeg sam zaključio da odlazi, ali, vedar duh ga nije napuštao do poslednjeg trena – rekao je Miljko koji je bez majke Lule ostao u decembru 2019. godine. Bata je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a plan je da se njegovi posmrtni ostac premeste u Koraćicu, gde će počivati sa voljenom suprugom Lulom.

– To je bila njihova želja, a sestra i ja smo se dogovorili da im je ispunimo. Tatina familija rodom je iz Koraćice, a mama je to mesto obožavala. U jednom periodu su tamo živeli. Zapravo, kad se sve sabere, mislim da su više vremena proveli u Koraćici, nego u Beogradu. Njihovi grobovi gledaće u pravcu naše kuće – rekao je Miljko.

BONUS VIDEO