in

Odrekla se DEDINOG PREZIMENA i uzela babino: Evo čime se bavi TITOVA PRAUNUKA i zašto nije želela BROZ u nastavku svog imena

Porodica nekada najmoćnijeg čoveka i doživotnog predsednika, Josipa Broza Tita uglavnom živi povučenim životom. Upravo zbog te činjenice, njegova praunuka Sara Zidarević (27), privukla je interesovanje javnosti.

Sara se, ugledajući se na svoje roditelje, okrenula umetnosti, te se lepa Titova praunuka odlučila da upiše slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu i do sada je imala dve samostalne izložbe.

 

 

Majka mlade Sare je Aleksandra Saša Broz, koja je unuka Josipa Broza Tita. Ova pozorišna i televizijska režiserka se razvela od glumca Ranka Zidarevića, Sarinog oca. Kako navodi, dok diše trudiće se da promoviše delo svog dede Tita.

– Sa dedom sam najviše vremena provodila na Brionima, a njemu je bilo važno da mu unuka bude dobar đak. Zbog odličnog uspeha u školi, poklonio mi je papagaja Krokija – kazala je ona.

 

 

Kako je Sara rekla za medije, pored razvoda roditelja koji je nastupio posle šest godina braka, njeno odrastanje su obeležila brojna putovanja po Evropi i svetu, pošto je njen deda, Mišo Broz, služio kao diplomata u Egiptu, Indoneziji, Singapuru, Rusiji, Filipinima.

Odrekla se prezimena

Mlada umetnica je nedavno promeila prezime Broz, a to je učinila jer nije želela da nosi taj teret na leđima.

– Pre dve godine rekla je da želi da se makne od tereta mog i Rankovog prezimena, pa je odlučila da uzme bakino prezime Has – rekla je Saša Broz za Večernji list.

 

 

Dodala je da su ona i suprug podržali ćerku u njenoj odluci jer, kako je sama istakla, znaju šta znači nositi teret poznatog prezimena.

– Osetili smo da joj je to došlo prirodno i da ima smisla – dodala je Saša Broz.

BONUS VIDEO