in

Obožavali smo “Srećne ljude”, a ovu istinu niko nije znao: “Kada me zveknula, izleteo sam iz katra! Sa Batom se nikad nisam sreo”

Čini se da “Srećni ljudi” nikada neće prestati s repriziranjem, a iako skoro sve epizode i scene znamo napamet i mislimo kako znamo i sve o seriji i dešavanjima iza kulisa, uvek se pojavi neki novi detalj i iznenađenje za publiku i fanove čuvene televizijske serije. 

Jednu od zapaženih uloga u “Srećnim ljudima” ostvario je Milenko Pavlov. Kao što je poznato, igrao je lik Ilića, ugostitelja i vlasnika kafane u koju su svraćali junaci serije.

Glumac se prisetio rada na popularnoj seriji iz 1990-ih godina, a sve je iznenadio kada je otkrio da je u jednoj sceni dobio pravi šamar.

 – Lepo je bilo. Tu su bila dva reditelja. Ja sam radio sa Šuljagićem. U stan Golubovića nikada nisam ušao. Eto, tako je pisano. U toj seriji se nikada nisam sretao s Batom Živojinovićem, na primer. A znali smo se, vrlo dobro smo se znali. Bata je bio vrlo moćan čovek tada. I glumački. Ja sam imao svoju kafanu, ženu koja je me jurila, Sašu Nikolić, koja je inače potekla iz Sombora. Iz Somborskog pozorišta je prešla u Narodno (pozorište). Ona mi je igrala besnu ženu koja me je jurila s noževima. Kada god sam negde gostovao, putovao, uvek me je gazda kafane zvao i rekao: ‘Molim te, ti si naš predstavnik. Je l’ hoćeš da uđeš u kuhinju da pozdraviš osoblje?’. Ja sam, naravno, pozdravljao osoblje (i rekao): ‘Dobar dan, šta se kuva, kako je’. I oni kažu: ‘Nemoj žena toliko da te bije, bre. Nemoj to da dozvoliš…'”, ispričao je Milenko Pavlov u intervjuu za Radio-televiziju Kragujevac.

– I onda mi je Šuljaga napravio… Iza mojih leđa su se dogovorili… Ivana Mihić je bila pevačica. I ona je bila vrlo fina devojka, izuzetno tiha, vaspitana neverovatno… Nije joj smetalo što sam je grlio, jer takav je naš posao. Bio sam zaljubljen i ja sam klečao pored nje, i onda dolazi Saša koja je igrala tu moju ženu i kaže: ‘Aha!’. Ja ustajem, ona (Saša Nikolić) treba da mi udari šamar. I kažem joj: ‘Je l’ znaš da udariš šamar?’, ona kaže: ‘Znam’. Jer mi smo to vežbali. Treba da olabaviš ruku. To treba da pukne, a da ne boli. To se udara lako. Ovako, a pukne… Ona je mene ne iz lakta, nego iz ramena udarila… Iz kuka. Kada me je zveknula, ja sam izleteo iz kadra. I ona je skočila, zagrlila me i rekla mi je: ‘Izvini, izvini. Rekao mi je reditelj da bude veliko iznenađenje da te udarim iz sve snage'”. I ja ga pogledam, on pobegao – prisetio se glumac.

 

Tara je PRESLATKA: Jelena ĐOKOVIĆ objavila fotografiju ćerke i sada nam je svima jasno čime će se baviti NOVAKOVA mezimica