in

Nakon što je otpevala “Što te nema” zadesila je teška SUDBINA: Dok je išla na SAHRANU jedne sestre, pred očima joj se odvila nezamisliva TRAGEDIJA

Sama pevačica je u jednom intervjuu ovako pričala o svom životu:

– Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji… – ispričala je jednom prilikom Jadranka, koja je svoju muzičku karijeru, zbog čestih selidbi, započela upravo van granica naše zemlje.

Jadranka je prve nastupe imala u američkim džez klubovima u Nemačkoj, a talenat i muzički uspeh u jednom trenutku odveli su je čak do Japana. Međutim, njenu uspešnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima. Kako je govorila, nije mogla da uživa u uspehu, budući da je neprestano razmišljala o tome kako su njeni bližnji i da li su uopšte živi.

Dok je boravila u Japanu, u kom je provela čitave 23 godine, tokom ratnih devedesetih, uzet joj je stan u Sarajevu koji je bio u njenom vlasništvu, a odmah nakon ovog nemilog događaja zadesila ju je porodična tragedija, kada joj je preminula sestra. Jadranka je tada doputovala iz Japana kako bi ispratila sestru na večni počinak, ne sluteći da će doživeti još jedan veliki životni udarac.

Naime, kada se uputila na sahranu svoje sestre, na putu do groblja pred očima joj se odvila nezamisliva tragedija – u automobilu ispred njenog u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra.

Slomljena zbog jezivih događaja koje joj je sudbina priredila, pevačica je smogla snage i nastavila sa svojim životom, sve dok zla kob ponovo nije pokucala na njena vrata. Naime, pevačica je 2010. godine prilikom izlaska na binu pala i doživela povredu koja joj je potpuno promenila život. Naime, zdravstveno stanje joj se naglo pogoršavalo, nakon čega joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

– Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna – ispričala je ona jednom prilikom za domaće medije.

Svakog dana je gubila sve više snage, a kako nije uspela da povrati izgubljeni stan u Sarajevu, život je nastavila u Banjaluci, gde je provela poslednje dane svog života.

Vedar duh uprkos svim životnim nedaćama zadržala je do samog kraja, a u jednom od poslednjih intervjua koje je dala pred smrt, govorila je o sreći i pozitivnim mislima koje su joj davale snagu da se bori.

– Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu – rekla je ona u jednom od svojih poslednjih intervjua za Dnevni avaz, a tom prilikom priznala je da su je mnogi zaboravili.

– Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem – rekla je tada Jadranka za pomenuti medij.

Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine u 66. godini u staračkom domu u Banjaluci.

BONUS VIDEO