in

NAJLEPŠA ŽENA SVETA U PAKLU ZLOSTAVLJANJA: “Stalno sam se vraćala ženama i muškarcima koji su me fizički maltretirali”!

Odrasla sam uz muškarce, nevezano za to da li je reč o vezama ili porodici, gde su mi stalno govorili da je moj glas manje važan od njihovog glasa- otkrila je manekenka.

Onda je došao period odrastanja, a to što nisam imaala granice i nisam umela da se  branim, moj glas se nije čuo, veoma intenzivno je uticalo na mene u mojim odraslim vezama, gde bi se moj nervni sistem srušio. Bila je to borba ili beg. Samo bih zaćutala i plakala . To je nešto na čemu sam zaista morao da radim.

Ona je naglasila da se stalno vraćala muškarcima i ženama koje su je zlostavljale. Fizičko i mentalno nasilje se uvek ponavljalo, a Bela nije mogla da postavi granice. To se odrazilo na ceo njen život. Granice nije mogla da postavi fizički, emocionalno, seksualno, ali i na radnom mestu.

Profimedia

 

 

– Stalno sam udovoljavala ljudima i u svom poslu,  bilo mi je važnije mišljenje svih drugih o meni, a ne moje. U suštini, stavljala sam svoju vrednost u ruke svih ostalih- naglasila je manekenka

Bela je takođe otkrila da je ostala zarobljena u „mračnoj rupi“ jer je pristala na sve što se od nje tražilo i dala „sve što je imala“ svom poslu. U razgovoru sa Amandom de Kadenet na “The VS Voices Podcast-u”, rekla je kako je konačno odlučila da napravi promenu nakon što je prošle godine dostigla šokantno nizak nivo samopouzdanja.

Stalno radite 14 sati dnevno, zovu vas i govore: „Možemo li da je dobijemo još tri sata? Pomeraju moje granice i ja sam tamo do ponoći i sutra moram na let. Raila sam šest emisija dnevno sa temperaturom.

– Nemati prijatelje ili porodicu oko sebe i propuštati rođendane, propuštati svadbe, sve važno, a onda gubiti prijatelje u tom procesu i gubiti članove porodice, to nisam mogla sebi da oprostim. Za mene nije bilo suštine jer sam sve dala svojoj karijeri. Shvatila sam da to moram sama da ispravim -rekla je Bela.

Ona je pojasnila i da joj je njen najbolji prijatelj, Džesi Džo Stark mnogo pomogao. – Rekao mi je nešto pre nekoliko godina i ostalo mi je do danas: „Kada se stalno ne osećaš dobro zbog toga gde si i u kakvom si stanju, moraš  nešto da uradiš drugačije’. 

 

Ona je osetila teret rutine i tek tada je osvestila da je nužno da nešto promeni.

 

"Riska od Ristane, vriska će tek da nastane": Najpoznatije replike ČUVENE Radmile Savićević će vas NASMEJATI do suza, a neke od njih i vi sigurno izgovarate

ONA nema SNAGE da ustane iz KREVETA: Zdravstveno stanje poznate PEVAČICE na klimavim nogama, a o NJENOJ DIJAGNOZI se nagađa!