in

“Mnogi glumci su to URADILI, a ja NIKADA neću pristati”: Tanja Bošković je potkačila svoje kolege i rekla šta joj je ISPOD ČASTI u karijeri

 

Tanja Bošković je ispričala koliko joj je lično ispod časti da snima bilo kakve reklame i da ona u svojoj karijeri na tako nešto ne pristaje jer treba da se čuva za posebne uloge.

Blic

 

 

–  Kroz moju karijeru odbila sam veoma unosne ponude za reklama, bile su u igri velike sume, ali me nisu interesovale. U vreme kada sam ja odrastala kao glumica bilo je ispod časti raditi reklame. Čak i za “Zlataru Majdanpek”. Fabrika stakla koja je u to vreme bila broj jedan. I njih sam odbila. Nije dolazilo u obzir. Ovo lice je trebalo da jednog dana bude kneginja, kraljica, prostitutka, konj… Trebalo je to sačuvati. Ne mislim o glumcima koji reklamiraju kasina. Kada morate da othranite svoje dete, sve ćete da uradite. Sve ostalo je pitanje morala – rekla je Tanja za Republiku.

Kroz vreme se pokazalo da su mnogi glumci prihvatili da snimaju reklame. Od onih manje poznatih koji su na samom početku svoje karijere, do onih maestralnih poput Milene Dravić i Dragana Nikolića. Snimanje reklama je lični izbog svakog glumca i svako od njih to radi ili ne radi iz određenih pobuda.

Međutim, Tanja ima jasan i izričit stav kada je u pitanju snimanje reklama:

– Oni koji snimaju reklame mora biti da moraju. Ne umeju da budu gladni. Mi smo, mislim na moju generaciju, umeli da budemo gladni. Učili su nas strpljenju. Učili su nas trpljenju. Učili su nas časti. Da budemo dobri ljudi. Da ne obrukamo svoju porodicu. Da ne obrukamo svoj narod. Moj profesor Predrag Bajčetić nas je tome učio – ispričala je Tanja za Republiku.

BONUS VIDEO