in

Kraljica Elizabeta ODBILA nagradu koju je pre 10. godina primio princ Filip, a njena izjava je ODUŠEVILA javnost

“Star si onoliko koliko se osećaš”

Ipak, 95-godišnja kraljica odlučila je da ne prihvati titulu. U pismu svog privatnog sekretara i pomoćnika, Toma Laing-Bakera, ona je naglasila da ne oseća da je “ispunila kriterijume da bude nagrađena”.

– Vaše Veličanstvo veruje da smo stari onoliko koliko se osećamo, tako da verujete da ćete naći prikladnijeg kandidata – napisala je Laing-Baker u njeno ime. Kraljica je organizatorima uputila i “najbolje želje”.

Kolumnista i voditelj Giles Brandret, predsednik komiteta za dodelu nagrada “Oldies”, opisao je ovo pismo kao “simpatično”. Niti je mario za kraljičino odbijanje. – Možda ćemo je ponovo kandidovati u budućnosti – dodao je on.

Elizabeta II je najduže vladajući monarh u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva. 70 godina nakon stupanja na dužnost, za manje od godinu dana imaće jubilej .”Staricu” je trebalo shvatiti kao oblik priznanja za njeno vođstvo i ohrabrenje građana Velike Britanije tokom teškog perioda pandemije koronavirusa.

Princ Filip je, prilikom primanja nagrade 2011. godine, rekao: “Ništa ne utiče toliko na moral kao simptomi vremena koje prolazi. Godine prolaze sve brže, a sve više komada otpada sa drevne strukture. Ipak, lepo je znati da ćete biti upamćeni“ – naglasio je 90-godišnji aristokrata. Preminuo je manje od 10 godina kasnije, u aprilu 2021.

U međuvremenu, glavnu nagradu za “Starca godine” dobila je francuska glumica i plesačica Lesli Karon . Devedesetogodišnja Karon je pet godina mlađa od kraljice Elizabete, dva puta je bila nominovana za Oskara: 1954. i 1964. Sedela je i u žiriju Međunarodnog filmskog festivala u Kanu. Godine 1980. igrala je Penelope Wilson u njegovom “Ugovoru”.

 

Marina Abramović u svom maniru ŠOKIRALA izjavom: "Deca su RAZLOG jer žene nisu uspešne kao muškarci"