in

Kejt Midlton obožava srpske dizajnerke: Na svečanim događajima rado nosi modele ove tri BEOGRAĐANKE

Kejt Midlton, princeza od Velsa važi za modnu ikonu 21. veka i obožava da nosi komade srpskih dizajnerki.  Tačnije, tri srpske dizajnerke, čije kreacije često nosi, a to su Roksanda Ilinčić, Bojana Sentaler i Evica Milovanov Penezić.

‒ Vojvotkinja ima 14 pari mojih rukavica. Videla ih je u jednoj maloj, prefinjenoj prodavnici u Londonu i posle dva dana vratila se da ih kupi. Drago mi je da su završile upravo na njenim rukama ‒ rekla je još 2011. godine Evica, koja je sarađivala sa još nekim poznatim damama.

Shutterstock

 

 

Ručno rađene kožne rukavice sa njenim potpisom nosile su, između ostalih, holivudska diva Anđelina Džoli i legendarna pevačica Debi Hari.

Roksanda Ilinčić poslednjih godina važi za veliku zvezdu londonske modne scene. Mišel Obama, Kejt Blanšet, Šarliz Teron i Lejdi Gaga samo su neke od pripadnica svetskog džet seta koje obožavaju Roksandine elegantne i prefinjene haljine. Kejt smo više puta videli u njenim kreacijama, a neke su joj se toliko dopale da ih je nosila više puta. Sećamo se i one fantastične žute haljine u koju je pratila žensko finale na prošlom Vimbldonu.

 

 

Kaputi Bojane Sentaler joj se posebno dopadaju. Jedan jesenji model srpske kreatorke koja živi u Torontu princeza od Velsa nosila je prilikom posete Kanadi 2016. godine.

 

 

 

‒ Posebno me raduje što je iz kolekcije izabrala baš jesenji kaput sa rebrastim rukavima, koji su zaštitni znak mog brenda. Nosila ga je sa produhovljenošću i elegancijom – rekla je tada Bojana, čije su kreacije postale sinonim za sofisticirani stil. Baš onaj koji Kejt preferira.