in

Jugoslovenska publika je sa njom PLAKALA, ali je OBOŽAVALA: Glumicu smo gledali u DOMAĆOJ seriji kad je bila devojka, a nakon 30 godina ovako izgleda

Jugoslovenskoj publici Sinolička Trpkova, makedonska glumica, predstavila se najprije u filmu “Srećna Nova 49” u epizodnoj ulozi kada je imala svega 21 godinu.

Printscreen/Youtube

 

Usledilo je nekoliko uloga u serijama i pozorištu, a prvu veliku šansu Sinolička je dobila u Kusturičinom filmu.

Lik nevine i krotke Azre, prenela je ubedljivo na filmsko platno iako joj je, kako je tada govorila, Azra zadala mnogo muka.

– Kusturica se uhvatio na moj fizički izgled, odgovaralo mu je jedno naivno i mladoliko lice, što u suštini, nije imalo veze sa mnom. Utoliko mi je bilo teže da je odigram. Istina, našla sam neke sličnosti između nas dve, ali umesto da mi pomognu, samo su mi odmagale – rekla je glumica jednom prilkom.Danas, gotovo 30 godina nakon što je ispričana ljubavna priča Perhana i Azre, Sinolička priznaje da se nije srela sa rediteljem Emirom Kusturicom od završetka snimanja.

Nakon “Doma za vešanje” nastavila je da snima filmove i serije, a danas radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Skoplju. Udata je i ima dvoje dece.