in

Inspirisala je kao TENISERKA, a sada to radi svojom TRANSFORMACIJOM: Evo kako je Jelena Dokić skinula VIŠE OD 50 KILOGRAMA, a jela OMILJENU hranu

Naša nekadašnja velika teniserka Jelena Dokić, nakon što se povukla sa aktivnog treninga i napustila tenis, u jednom momentu je imala čak 120 kilograma. Međutim, ubrzo se aktivirala i krenula u svoju borbu za zdravo telo. Svoju transformaciju je demantovala na mrežama, a konačni rezultat je bio potpuni šok – za samo 18 meseci uspela je da skine više od 50 kilograma. Zato ne čudi što su svi bili znatiželjni da saznaju kakvu je to dijetu držala.

Jelena Dokić bila je “čudo od deteta”, teniska zvezda, a dok je Srbija navijala za nju, ona je trpela strašnu torturu od svog oca. Danas živi u Australiji, a pre dve godine uzdrmala je svet svojom biografijom „Nesalomiva“, u kojoj je detaljno opisala kroz kakvo je porodično nasilje prolazila, a posebna poglavlja posvetila je borbi sa depresijom i kilogramima. Iz obe je izašla kao pobednica.

Pre dve-tri godine, donela je odluku da stupu u borbu sa gojaznošću, jer je u jednom momentu imala čak 120 kilograma. 

Ne stidi se sebe kakva je ranije bila, te sa ponosom kači “pre i posle” fotke, a u međuvremenu su njeni pratioci mogli da vidi kako ona u svom podvigu napreduje.

– Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma – rekla je Jelena.

U svom poduhvatu se oslanjala na program Dženi Krejg, koji se sastoji od šest obroka dnevno, pri čemu se jelovnik pravi u skladu sa afinitetima i životnim stilom osobe koja želi da smrša. Ona idalje jede svoju omiljenu hranu, samo u zdravijim varijantama. Na meniju je oko 70 jela i veoma se vodi računa o količini svakog obroka i njegovoj kalorijskom vrednosti.

Ubrzo su mediji objavili i primer dnevnog jelovnika Jelene Dokić:

DORUČAK: hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.

UŽINA: jagode i grožđe

RUČAK: mediteranski omlet sa lukom i sirom, koji je na sajtu Dženi Krejg predstavljen kao mediteranski omlet Jelene Dokić i za koji se nudi recept.

UŽINA: čokoladni puding (80g | 165 cal | 690kJ).

VEČERA: supa od povrća. Jelena je na Instagramu otkrila da obožava domaću supu: “U supi su samo pileća prsa, govedina, šargarepa, brokoli, celer, paradajz i peršun. Samo dodajte vodu i ostavite da se lagano kuva četiri sata. Neverovatno i tako zdravo!”

UŽINA: miks kikirikija i nudli (30g | 165 cal | 690kJ).

Uz to je i ponovo počela redovno da vežba, vratila se čak rekreativno i na teniski teren, a paralelno s fizičkim, bavila se i svojim mentalnim zdravljem.

– Da li si dobro? To je pitanje koje treba da postavljamo svakog dana. Dugo sam se borila s depresijom, anksioznošću i posttraumatskim sindromom i ove godine biće 15 godina otkad sam skoro oduzela sebi život. Želela sam da okončam sve i da više ne osećam bol, traumu i očaj. Zato iz prve ruke znam koliko je to pitanje značajno… Da li si ok? – to su tri jednostavne reči koje imaju moć da promene nekome život – napisala je nedavno, na Instagramu.

Više nema problem i sama da podeli kad se ne oseća dobro i trudi se da i druge motiviše da rade na sebi. Ali, komentari da se opet “ubucila” – više ne mogu da je bace u depresiju.

Ana Brnabić se oglasila povodom KOVID PROPUSNICA, evo šta nas čeka!