in

Džoan Kolins se UDALA za svog silovatelja: Ostavila ga je tek kada je hteo da je PRODA bogatom arapskom šeiku

U svojim memoarima mnogo pažnje posvećuje svojoj prvoj vezi, koja je počela kada je glumica imala samo 17 godina. Udala se iz krivice jer je bila tolika neznalica da se osećala odgovornom za silovanje.

“Sada svima govorim kako da prežive opasnosti ove profesije”, rekla je glumica, pozivajući se na “Ovo je Džoan Kolins“, dugometražni dokumentarni film Bi-Bi-Si iz 2022. „Merilin Monro me je upozorila na holivudske vukove“, dodaje Džoan Kolins, iako je glumica rođena u Londonu uspešno našla svoje mesto u američkoj kinematografiji. Zvezda će 23. maja 2023. proslaviti 90. rođendan.

Silovao ju je na prvom sastanku i hteo da je proda drugima

Džoan Kolins je odrasla u domu gde je o svemu odlučivao njen otac. Takođe je postao prvi agent buduće zvezde. Brižna majka oblikovala je njenu želju da uspe, ali – kako zvezda otkriva godinama kasnije – bilo je nešto što Džoan nije volela u njenoj porodici. „Moja majka je uvek pokušavala da ugodi mom ocu, a ja sam to mrzela“ , priseća se ona . “Zaklela sam se sebi da neću zavisiti od muškarca za sve. Moram da imam svoj identitet.”

Foto: AP

 

Kada ju je Maksvel Rid pozvao na prvi sastanak, Džoan Kolins je to videla kao sreću. Bilo je to 1950. godine, Džoan je imala 17 godina. Maksvel Rid – 14 godina stariji od nje – bio je jedan od zvezda koje su tinejdžeri obožavali u to vreme. Odmah je prihvatila poziv za sastanak. Kako zvezda otkriva – Rid ju je odveo u svoj stan u Londonu, poslužio joj rum sa koka-kolom i dodatkom droge, a nakon nekog vremena dao joj časopise sa pornografijom.

„Sledeće što sam shvatila je da sam ležala na sofi dok me je on silovao”, kaže ona.

Prekinula je ćutanje godinama kasnije

Uprkos tome, Džoan je nastavila da ga viđa i prihvatila je njegovu ponudu za brak nekoliko meseci kasnije. „Da nisam bila tako nevina po pitanju seksa i kako bi to trebalo da izgleda, ne bih to uradila, ali imala sam snažan osećaj krivice i stida“ , priseća se ona .

Foto: AP

 

Brak nije išao dobro. Karijera Džoan Kolins je uzimala maha, Rid je padao u zaborav. Bili su zajedno četiri godine. Kada je pokušao da proda svoju ženu bogatom arapskom šeiku u otmenom londonskom kazinu, čaša gorčine se prepunila. „Platiće ti 10.000 funti za jednu noć – a ja to mogu čak i da gledam“, priseća se zvezda. „Pogledala sam svog zgodnog, odvratnog muža i počela da plačem.

Kada je podnela zahtev za razvod, on je tražio 950 funti mesečno za izdržavanje, tvrdeći da ju je otkrio i da je preko njega napravila njenu karijeru. Razvod ju je na kraju koštao 7.500 funti.

Sreća sa mlađim

Džoan Kolins je trenutno udata po peti put. Nakon razvoda od Maksvela Rida, udala se 1963. za Entonija Njulija sa kojim ima ćerku i sina. Veza je trajala osam godina. Iz braka sa producentom Ronaldom S. Kasom, koji je trajao od 1972. do 1984. godine, glumica ima drugu ćerku. Četvrti suprug bio je švedski pop pevač Peter Holm. Brak je trajao samo dve godine. 17. februara 2002. udala se po peti put. Džoan Kolins je i dalje u braku sa pozorišnim menadžerom Persijem Gibsonom, koji je 33 godine mlađi od nje.

Foto: AP

 

Na listi ljubavnika Džoan Kolins nalaze se velikani kao što su Din Martin, Denis Hoper, Džejms Din, Pol Njuman, Marlon Brando i Voren Biti.

BONUS VIDEO