in

“Bože čuvaj kraljicu” ODJEKNULO je Britanijom: Kraljevska porodica izašla u JAVNOST i minutom ćutanja odala počast POGINULIMA, opet bez Elizabete II

Poslednjih nedelja, ne samo Britanci, već i ljubitelji monarhije iz drugih delova sveta, sa zabrinutošću su gledali u Bakingemsku palatu. Sve zbog informacija o zdravlju kraljice. Najpre su mediji čuli vest o njenoj višesatnoj poseti bolnici i otkazivanju posete Severnoj Irskoj , a zatim je objavljeno da se Elizabeta II neće pojaviti na COP26 u Glazgovu. Za to vreme, kralica je otišla na dvonedeljni odmor, od kojih je neke provela u svojoj rezidenciji Balmoral u Škotskoj. Neposredno pre ceremonije Dana sećanja najavljeno je da će ovoga puta kraljica biti odsutna.

Kraljica Elizabeta II NAPUŠTA Bakingemsku palatu, ona će biti “ZAPEČAĆENA” do 2027!

– Kraljica je, nakon što je istegla mišiće na leđima, jutros donela odluku sa velikim žaljenjem da neće moći da prisustvuje današnjoj Nedelji sećanja u Kenotafu. Njeno Veličanstvo je razočarano što će propustiti ceremoniju – saopštila je Bakingemska palata.

Profimedia

 

Vredi napomenuti da je ovo bio tek sedmi put za 69 godina njene vladavine da Elizabeta II nije mogla da se pokloni herojima. Dva puta je razlog kraljičinog odsustva bila trudnoća, četiri puta – inostrani put.

Proslava je, kao i obično, počela u 11.00 po UK, kada su Big Benova zvona, naizmenično sa Konjskom gardom, zazvonila jedanaest puta. Tada je počelo dva minuta ćutanja u znak sećanja na poginule Britance u oružanim sukobima. Ovaj deo završen je svečanim zvukom trube.

Zatim su članovi suda položili simbolične vence (spomenik iz 1920. godine podignut povodom završetka Prvog svetskog rata) i zajedno otpevali državnu himnu . U trenutnoj situaciji pesma “Bože čuvaj kraljicu” (ang. God Save the Queen ) još više je odjeknula.

ZABRINJAVAJUĆE: Stiglo obaveštenje iz Bakingemske palate, kraljica Elizabeta uzima “ODMOR”

Tokom ceremonije u Vajtholu, naravno, bili su članovi suda visokog ranga, odnosno princ Čarls i njegova supruga Kamila Parker-Bouls, kao i princ Vilijam i Kejt Midlton. Međutim, nismo videli ni princa Andžeja (koji je smenjen sa službenih dužnosti) i princa Harija, koji posle preseljenja u inostranstvo više ne predstavlja monarhiju.

Zvezda "Igre prestola" ne skida osmeh sa lica, a malo je poznato da se izborila sa DVA MOŽDANA UDARA!

Ovde je pronašla svoj MIR: Vikendica Jelene Bačić-Alimpić će vas ostaviti BEZ DAHA