in

Zvanično NAJSTARIJA SRPKINJA: Baka Ilonka napunila 107 godina, i dalje sve sama radi, a recept za DUGOVEČNOST je jednostavan

Ilonka Kovač je 19. oktobra napunila velikih 107. godina i ona se vodi kao zvanično najstarija srpkinja.

Ona je postala prava senzacija kada je napunila 104. godina, a tada je rekla nešto što je oduševilo sve ljudi.

– Kad sam napunila 100 godina, rekla sam mu: “Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! – nasmeijala je sve tada Ilona Kovač jer su reči bile upućene njenom sinu osamdesetogodišnjaku.

Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

– Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže – izjavila je ova super baka i dodala još kako njen dan izgleda.

– Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne” – priča baka Ilonka, prenosi Alo.

Devojka iz Srbije napravila GENIJALNU majicu za čuvanje DECE: "Vi ležite, DECA se igraju i ujedno vas MASIRAJU i češkaju"