in

ŽIVOT NA SELU: Ustajanje u PET i pravac PLASTENIK, u porodici Todorović rade i najmlađi članovi, ali ni ŠKOLU ne zapostavljaju

Malina i krompir su najviše zastupljeni u ivanjičkom kraju. Dobra organizacija posla i ne korišćenje hemijskih preparata ova porodica je poznata.

Iz sela Radaljevo, porodica Todorović vredno radi u svojim plastenicima. Oni su međđu najvećim proizvođačima povrća u ovom kraju, a rade svi, od najmlađeg do najstarijeg, kako se od davnina na selu i radi.

– Pa demokratija. Imamo dogovor, već oni znaju za svoje obaveze. Ustanu malo ranije izjutra, pomogne ko koliko može – kaže Vojislav Tošović, a prenosi RTS.

– Dok je baba na pijaci, neko ide sa dedom i onda podelimo se tako – dodaje Jovan Tošović.

Kako naglašava Jovana, sestra Jovana, svi se bude u pet ujutru i već u pet i petnaest su na svojim radnim mestima.

– Radimo do deset sati najkasnije i posle odmaramo do uveče, dok malo zahladi – dodaje Jovana.

– Roditelji su nas učili da nam škola uvek bude na prvom mestu i uvek smo prvo završavali obaveze oko škole, pa onda smo išli da pomažemo našima – poručuje Nikolina Tošović.

Vojislav je diplomirani inženjer agronomije koji je odlučio da znanje iskoristi u sopstvenoj proizvodnji, odustao je od uzgoja malina i posvetio se povrću, što je u ivanjičkom kraju retkost.

– Širok asortiman povrća, siguran plasman. Srpskom poljoprivredniku ne treba mnogo. Treba mu samo da svoj proizvod proda, da ga korektno naplati i da bude zadovoljan – ističe Vojislav.

Ukoliko imate priču koju želite da podelite sa nama pišite nam na redakcija@najzena.rs

Od malih nogu uči sina (7) kako izgleda biti ODRASLA osoba: "Na kraju svakog meseca on PLAĆA svoje RAČUNE za struju i KIRIJU"