in

Svadbena SUJEVERJA i PREDZNACI: Šta donosi LOŠU sreću, a ovo otkriva da će partner biti NEVERAN

Mesec sa slovom “r”?

Prema svadbenom sujeveru, najbolji datum za venčanje biće meseci koji u svojim nazivima sadrže magično slovo “r”, odnosno – januar, februar, mart, april, septembar, oktobar, novembar i decembar. To je zato što bi trebalo da donese sreću i učini brak trajnim. Međutim, uprkos predviđanjima, venčanja se održavaju u preostalim mesecima u godini, a da li će ove zajednice imati sreće, verovatno zavisi od njih samih.

Venčanica i svadbena sujeverja

Buduća mlada ne bi trebalo da šije haljinu, niti da je isprobava prečesto bez razloga, jer to donosi nesreću. Takođe joj je zabranjeno da se gleda u ogledalo u punoj odeći, jer to može privući nesreću. Zato je najbolje ukloniti bar jednu cipelu sa noge, a onda će ovaj postupak pomoći da se odagnaju zle sile. Svadbena sujeverja kažu da verenik nikada ne treba da prati svoju voljenu pri izboru venčanice, niti da je vidi u haljini pre dana venčanja, jer to može da sluti razdoru braka.

Svadbena sujeverja – Šta treba imati sa sobom na dan venčanja?

Kako stari običaj kaže, mlada na dan venčanja treba da ima nešto novo, staro, pozajmljeno i plavo. Šta bi ovo moglo značiti? Nova stvar je da se garantuje obilje, a stara da se pruži podrška i pomoć najmilijima u teškim situacijama. Pozajmljena stvar je da simbolizuje naklonost i simpatiju tazbine, a nošenje nečega u plavoj boji je da se osigura muževljeva vernost.

Venčano prstenje – na šta treba paziti, a šta je bolje izbegavati

Oni su simbol ljubavi i vernosti i da ne bi zbunili ovu činjenicu, bolje je da ih ne stavljate pre venčanja. Naravno, mlada treba da prati svog budućeg muža u izboru i kupovini, ali ni u kom slučaju ne treba da ih plaća ili preuzima, jer to sluti na lošu sreću . Takođe nije dobro isprobavati tuđe burme , jer to predskazuje nevernost u braku. Prema svadbenim sujeverjma, slučajni pad burmi tokom ceremonije ne sluti na dobro. Tada niko od supružnika ne bi trebalo da ih podiže, najbolje je da to uradi kum ili sveštenik da bi prekinuli lošu sreću. Takođe morate paziti da ne izgubite burmu, jer takav gubitak može biti povezan sa odlaskom voljene osobe.

Komšije se ne sećaju njihove svadbe, a oni se vole kao prvog dana: Milojka i Momir iz Lunovog sela proslavili 70 godina braka na spektakularan način!