in

Roditelji kao iz HOROR filma: Decu vezivali LANCIMA i kupali jednom godišnje, a onda je DEVOJČICA sve snimila i OVAKO pobegla!

Bračni par Dejvid i Luiz Turpin su trinaestoro  dece držali zatočene u kući u Kaliforniji i zlostavljali ih na nezamislive načine, a jedna od ćerki, Džordan Turpin, je nakon 17 godina zlostavljanja uspela da pobegne i da spasi ostalu braću i sestre. Kada je policija videla, tada sedamnaestogodišnjakinja, je izgledala kao da ima deset godina koliko je bila mršava i zlostavljana.

Porodica Turpin je u početku živela u Fort Vortu, ali se preselila u Rio Vistu 1999. godine. U početku je par počeo da zlostavlja svoju decu u vidu napuštanja i nemara. Ubrzo je sve eskaliralo.

Posle nekoliko godina života u Rio Visti, preselili su se u Kaliforniju 2010. godine. Komšije nisu nikada imale lepe reči za ovu porodicu. Oni su pronalazili izmet, gomile smeća i mrtve kućne ljubimce oko njihove kuće.

Ljudi koji su se useljavali u kuće, gde su pre toga živeli Turpinovi, pronalazili su užad vezanu za krevete, a kasnije se saznalo da su tim lancima vezivali decu. 

Bili su uskraćeni za hranu, osnovnu higijenu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

 

 

Deci je bilo dozvoljeno da jedu samo jednom dnevno i kupaju se jednom godišnje, a pri najmanjem pokušaju krađe hrane od roditelja bi bili jezivo pretučeni. Policija je utvrdila da su deca bila neuhranjena i zlostavljana i da su zato bila nedovoljno razvijena.

Nisu smeli da komuniciraju ni sa kim osim sa roditeljima, pa nisu znali ni da govore. Neki od njih su čak bili vezani lancima i živeli su u sopstvenom izmetu.

Dve sestre Turpin, koje su zajedno sa svojih 11 braće i sestara bile u zatočeništvu godinama pre nego što su pobegle 2018. godine, pojavile su se u emisiji i govorile o zlostavljanju koje su pretrpele.

– Jedina reč koju znam da bih to nazvala pravim imenom je pakao – rekla je jedna od sestara.

 

 

Uznemirujući detalji o slučaju izašli su na videlo u januaru 2018, nakon što je jedna od ćerki pobegla iz svog doma u Perisu u Kaliforniji i pozvala hitnu pomoću mobilnog telefona koji je ponela sa sobom. Devojčica, koja je tada imala 17 godina, rekla je policiji da njenu braću i sestre drže roditelji Dejvid i Luiz Turpin. Pre nego što je uspela da pobegne i prijavi slučaj policiji, na ulicu je izašla tek nekoliko puta u životu.

-Nisam znala u kom pravcu da krenem, bila sam veoma uplašena. Pokušala sam da pozovem policiju, ali sam se toliko tresla od straha da nisam mogla prstom da pritisnem tipke na telefonu – prisetila se Džordan Turpin.

Policija je dugo tragala za kućom horora, jer devojčica nije znala da im objasni gde se tačno nalazi jer nikada nije napuštala svoj dom. Kada je policija ušla u kuću, koja je postala poznata kao “kuća užasa”, zatekla je decu u rasponu od 2 do 29 godina koja su držana u “jezivom okruženju“, rekli su istražitelji.

– Mislim da smo toliko puta bili tako blizu smrti. Bilo je to bukvalno sada ili nikad. Da mi se nešto desilo, barem sam umrla pokušavajući da se spasim – rekla je Džordan Turpin. 

Džordan kaže da je 2016. godine pronašla jedan stari mobilni telefon svojih roditelja što joj je otvorilo čitav novi svet. Gledala je snimke Džastina Bibera, ali kada je majka to otkrila počela je da je davi. Posle tog incidenta, Džordan i njene sestre su počele da planiraju bekstvo, ali su se plašile da im niko neće verovati. 

– Rekla sam joj da napravi fotografije, bilo šta što može da dokaže šta nam se događa, a da ne izgleda kao da je u pitanju tinejdžerka koja traži pažnju -rekla je starija sestra Dženifer (33). 

U vreme Džordaninog bekstva, dve sestre su bile vezane lancima jer su ukrale majčine slatkiše, a jedna od njih je bila vezana 15 dana zaredom. Džordan ih je fotografisala. 14. januara 2018. je shvatila da vreme ističe i da mora nešto da preduzme jer je majka vrištala kako će se preseliti u Oklahomu.

– Da smo otišli u Oklahomu, postojala je velika šansa da će neko od nas umreti. Sledećeg dana bi smo se selili, bilo je to pitanje života ili smrti – rekla je Džordan.

Policija je tad upala u kuću i uhapsila roditelje monstrume koji su i danas u zatvoru.

BONUS VIDEO