in

Ovo je odgovor na pitanje, da li OPTIMISTA i PESIMISTA mogu opstati u vezi?

Kao optimista, uživate da stvari posmatrate sa vedrije strane. Dok se nosite sa problemima, ne želite da oni isisaju ono najbolje iz vas. U vezi ovo znači da ćete, na primer, ukoliko čujete da vaš partner ne može da pokrene automobil kako bi stigao na večeru, u najkraćem mogućem roku vi biti na njegovom pragu, noseći kablove za automobil u jednoj, a korpu sa hranom u drugoj ruci.

Taj vedar, a ciničan osmeh vas je nekada oborio s nogu. Sada vam se, pak, čini da ne možete da se izborite sa mračnim raspoloženjem i pogledima na svet koji su stalno usmereni na negativnost.

 

Šta učiniti?

Prvo i najvažnije, razmislite o uzrocima pesimističnog raspoloženja vašeg partnera. Da li se možda bori sa depresijom ili nekim drugim zdravstvenim problemima? Da li je detinjstvo negativno uticalo na njegov život? Da li ga empatija tera da previše brine o svakoj sitnici?

 

Jednom kada budete razumeli šta je to što pokreće negativnost kod drugih, lakše ćete moći da potvrdite njihova osećanja vašim pragmatičnim pogledom. Vaš partner će umeti da ceni spremnost da dostignete njegov nivo, a i vi ćete se osećati više kao vi sami.

Ukoliko ste pesimista koji izlazi sa optimistom

Kao i optimisti, i vi imate svoj pogled na život, premda je on malo mračniji. Ukoliko čujete od vašeg partnera da automobil nije mogao da upali, odmah ćete pomisliti da nije ni hteo da dođe jer je verovatno pronašao nekog boljeg. Često je najgori mogući scenario ono što vam prvo padne na pamet.

A, sada ste upoznali pravog pozitivca. Međutim, njegov konstantno pozitivan pogled na svet je pomalo previše za vas. Na kraju krajeva, niste vi negativac, samo ste realni, zar ne?

Pokušajte da razumete zašto vaš partner ima pozitivan stav o svemu. Da li jednostavno voli da pomaže drugima? Da li ignoriše svetske probleme i prosipa večni optimizam? Ili je njegova pozitivnost samo maska?

Ako vaš partner prosto voli da na sve gleda iz vedrijeg ugla, pokušajte da uživate u njegovom sjaju i vedrini! Međutim, ako je optimizam samo način da se prikriju dublji problemi, sedite i razgovarajte. Pokušajte da započnete razgovor rečima „Volim tvoju pozitivnost, ali hajde da problemu pristupimo konstruktivno. Meni prija kada imam plan, možda će i tebi prijati“.

Ljubav između pesimistične i optimistične osobe i te kako može opstati, samo ako se malo poradi!

Ali (a pesimisti vole „ali“), morate biti svesni posledica. U redu je bili pomalo mračan u jednom trenutku, a onda u sledećem tražiti najbolje iz svake situacije. Kojoj god grupi ljudi da pripadate, nije važno, sve dok ste spremni da volite svog partnera baš onakvim kakav jeste.

 

Priča koja je POTRESLA BALKAN - Sramota me je, ali šta da radim: Marija ima 56 godina i KRIJE se od sveta da ne vide gde i kako živi! Ovo niko ne zaslužuje