in

OVA IMENA SU ZABRANJENA U SRBIJI! Nikako nemojte da ih dajete deci, država ODMAH reaguje!

Pre nego što planirate proširenje porodice ili ako vam je dete već na putu, važno je da znate da po članu 344 Porodičnog Zakona Srbije, postoji lista imena koja su zabranjena u našoj državi.

Član 344 Porodičnog zakona Srbije predviđa pravo roditelja da svom detetu izaberu ime, ali da ono ne može pogrdno, da ne može biti neko ime koje vređa moral ili koje je u suprotnosti sa običajima i shvatanjima sredine. U slučajevima kad roditelji ne žele da odustanu od imena koje se kosi sa pravilima propisanim u zakonu – matičar je dužan da dostavi predmet nadležnom organu starateljstva na odluku.

Takođe, zabranjena imena postoje i u drugim državama.

U Francuskoj je zabranjeno ime Princ Vilijam, u Nemačkoj Osama bin Laden i Adolf Hitler, u Švedskoj Elvis i Metalika, a u Meksiku Rambo i Betmen.

U Portugalu nije dozvoljeno koristiti imena koja nisu u skladu sa njom kao što su Viking, DŽimi, Rijana i Sajonara. U Saudisjkoj Arabiji na listi zabranjenih imena se nalaze Alis, Maja i Abdul Naser…

 

 

Osmogodišnja Mila se LJUBILA sa DEČKOM koji je PET godina stariji OD nje: Sada je starija godinu dana, a izgled koji FORSIRA njena majka šokira javnost širom SVETA!