in

Misteriozna FRESKA u zadužbini Stefana Dečanskog: Da li ona krije veliku TAJNU o vanzemaljcima?

Naime, u manastiru se nalazi čudno prikazana freska Isusovog raspeća, ali sve bi bilo super da fresku ne ukrašavaju dva neidentifikovana objekta u levom i desnom uglu.

Visoki Dečani na jugu Kosova su zadužbina kralja Stefana Dečanskog i cara Dušana.

Gradnja je završena 1335. a freske oko 1350. godine. Manastir se nalazi na spisku UNESKO-ve Svetske baštine zajedno sa još tri manastira SPC pod imenom „Srednjovekovni spomenici na Kosovu i Metohiji“. U obrazloženju koje je UNESKO dao 2004. godine navodi se da su freske manastira Visoki Dečani jedno od najvrednijih primera tzv. “renesanse Paleologa” u vizantijskom slikarstvu i dragocen zapis o životu u XIV veku.

Ipak, upravo jedna od ovih fresaka decenijama je predmet debata i sporenja između onih koji misle da su je upravo ona konačni dokaz da su vanzemaljci već posetili ove prostore i onih koji tvrde da je reč “samo” o umetničkoj slobodi. Naime, tu se nalazi čuvena freska Isusovog raspeća sa dva “neidentifikovana objekta” u levom i desnom uglu.

Printscreen/Youtube

 

Reč je o dva neobična predmeta u obliku suza sa zracima u kojima se nalaze osobe. Zraci stvaraju utisak kretanja, pa oni koji veruju u NLO tvrde da je reč o vanzemaljskim letelicama. Ono što je još mističnije je činjenica da su bića u „letelicama” prikazana u veoma neobičnim oblicima potpuno atipičnim za slikarstvo XIV veka.

Ko to ima najviše "AKCIJE" pod ČARŠAFOM: Ljudi u braku, golupčići u vezama ili oni koji traže ljubav za jednu noć

NAJJEZIVIJI srpski OBIČAJ o kom se vekovima ćutalo: Zadržao se DUGO na jugu Srbije, podrazumevao je da SVEKAR spava sa SNAJOM, a razlog je više nego BOLESTAN