in

Mama koja je napravila “opšti haos” na internetu: “Rodbini ne dopuštam da grli moje dete”

I dok jedni nisu razumeli ovakav pristup, drugi su hvalili ovu maminu odluku na mreži, a ona je objasnila da je ovo pravilo uvela kako bi svoje dete naučila da postavlja granice. 

Takođe, kaže mama sa TikTok nalogom @brittanibakter_k, tako je sigurna da se želje njene ćerke poštuju, o čemu ne razmišljaju svi roditelji. „Možemo li, molim vas, da prestanemo da mislimo da deca moraju da ljube i grle odrasle kad god žele? Moja ćerka ima skoro dve godine i ludo mi je kada se odrasli u njenom životu pitaju: ‘Šta?! Moramo da tražimo poljubac i zagrljaj?’, iako sam im nekoliko puta objasnila zašto“.

„A kad im kaže „Ne“, oni kažu „Ma, ne voli me, sad me je povredila“ i slično“. „Moja ćerka i njeno telo ne postoje da bi se neko osećao prijatno sam sa sobom ili da bi se drugi osećali voljenijim, nije ona kriva, niti sam ja kriva što starije generacije nisu naučile da regulišu svoje emocije“, dodaje majka.

 

„Ničija osećanja nikada neće biti važnija od prava moje ćerke da bira da li želi da bude dodirnuta ili ne i sigurno joj neću dozvoliti da odrasta u sredini u kojoj joj je teško da kaže „ne““, rekla je ona, a mnogi su nakon toga podelili svoja iskustva i razmišljanja na mreži. .

„Ja baš svoje 21-mesečno dete ohrabrujem da se emocionalno i fizički poveže sa svojim roditeljima… Zaista ne razumem tvoj bes i razlog za takva pravila“, napisala je jedna mama. “Ja lično tražim od svih svojih ćerki dozvolu da me poljube… Ako ona neće, to je njen izbor! Ne osećam se manje voljenom kada kaže ‘ne'”, dodala je druga žena.

“Hvala vam na ovome! Moja svekrva, pak, pokušava da uskrati mom trogodišnjem detetu poklone i slatkiše kada kaže ‘ne’ njenim zagrljajima ili poljupcima”, podelila je treća, a prenosi Mirror.