in

MAJKA JE OSTAVILA KAD JE BILA DETE Sara (13) živi u kući punoj VLAGE, gleda BOLESNOG oca i iznemoglu baku, a svaka POMOĆ im je dobrodošla

Sara Stojanović (13) iz Oslara, kod Bujanovca, koju je majka napustila kad je imala 5 godina, živi sa bolesnim ocem Srđanom (52) i iznemoglom bakom Naskom (83).

Ona brine o staroj i oronuloj kući, sprema hranu za sve njih, pere, čisti i s uspehom pohađa školu.

Printscreen/Instagram

 

Sara spava u sobi prepunoj vlage, u kući bez kupatila, u istoj sobi sa ocem, a do škole pešači 4 kilometra u jednom pravcu. Nju nema ko ujutru da probudi za školu, da joj pripremi garderobu, da joj spremi ili upakuje doručak.

Printscreen/Instagram

 

Od prvog razreda skoro sve radi sama. Njih troje žive od bakine penzije koja iznosi 16 000 dinara. Srđan je radio u građevinskoj firmi, ali je zbog zatvaranja iste ostao bez posla, kaže da ima hektar “pogane i posne” zemlje sedme klase, na kojoj pokušava da uzgaja malo žita i kukuruza i posadi ono što mora: krompir, luk, pasulj, kupus, paradajz, papriku… da imaju šta da jedu.

Ljudi mogu da pomognu uplatom na račun 170001051549200008

Ili slanjem paketa Sari:

Srđan Stojanović

Selo Oslare, Bujanovac

tel: 0612923247

Njena velika žrtva tokom rata se NIKADA ne sme zaboraviti: Slika spomenika bake Božane je prizor koji SLAMA srca, a evo i ZAŠTO!

Mačak u SMOKINGU im je doneo burme, a onda je nastala POMETNJA, nije bio sam!