in

Hteo sam samo da me se UNUKA SEĆA, a onda je nastala VITILINDA: Deka sa VITILIGOM plete lutke koje će deci povratiti samopouzdanje

Danas šezdesetočetvorogodišnjak, Džo Stanganelli je sa 38 godina dobio vitiligo. Kako je radio u gastro industriji, a bio je i srčani bolesnik, njegov život se radikalno promenio prošle godine.

Ovaj snažni čovek nije dopustio da ga savladaju prepreke ili neka dijagnoza. Razvio je svoj hobi kako bi njegov um bio aktivan i srećan. Odlučio se na “kukičanje”. I savladao je ovu tehniku pletenja vrlo brzo.

Posle samo pet dana on je uspeo da napravi svoju prvu lutkicu.

Ovaj hobi nije za svakoga, lako od igala izađu žuljevi na prstima. A kako je Džo rekao, mnoge ljude i iritira, ali kada krenete, ne možete da stanete.

Rekao je da je njegova originalna ideja bila napraviti lutke za svoju unuku i želeo je da učini nešto prilično posebno kako bi ga se uvek sećala.

Sinula mu je ideja i počeo je da plete lutku sa vitiligom, pa je tako nastala Vitilinda.

Nakon uspeha Vitilinde, Džo je odlučio da radi inkluzivnije kukičane radove. Zatim su došle lutke u invalidskim kolicima i svi su se jednostavno zaljubili u njih, što je njegov rad učinilo još korisnijim.

Najvažniji cilj za njega je da podigne samopoštovanje mališana koji žive s ovim stanjem kože i razveseliti ih. Znajući da netko poseduje i ceni njegova umetnička dela, nadahnjuje ga i motiviše da svakodnevno razvija svoje veštine.

 

Momci obratite PAŽNJU na vaše PONAŠANJE: Zbog ovih 10 razloga žene biraju RASKID