in

Hipi roditelji su svom sinu dali 28 imena: “Bila su to drugačija vremena, čak smo delili i partnere”

Par je odlučio da reši ovaj problem na izvanredan način.

– Bilo je trenutaka kada smo verovali da je ljubav jedino što je potrebno za život. Hteli smo da imena našeg sina to odražava – objašnjava otac. Kako se dečak zove? I najviše od svega, zašto mu je dato čak 27 imena? Iza ovoga stoji zaista neverovatna priča.

“Delili smo sve, čak i partnere”

Amerikanac Patrik Diter odlučio je da svoju porodičnu anegdotu napiše na internetu.

– Sedamdesetih godina prošlog veka na svetu se pojavio moj prvorođeni sin. Njegova majka i ja smo bili samopouzdani hipici, a naša „duhovna porodica“ bila je zaista ogromna i sastojala se od raznih „originala““ – opisuje čovek.

Prema filozofiji hipija, za Patrika i njegovu partnerku nisu bile važne krvne veze, već osećaj zajedništva i jedinstva sa „braćom” i „sestrama”.

– Zaista smo delili SVE. To je uključivalo hranu, životni prostor i partnere – priseća se ona zlatnog doba dece cveća.

– Zato što je ljubav sve što ti treba, zar ne? – podvlači. – U stvari, to je tačno, ali hajde da pređemo na ostatak priče – nastavlja on.

Želeli su da ime njihovog sina bude jedinstveno

Patrik i njegova voljena hteli su da dečaku daju ime na zaista jedinstven način, kako bi ono odražavalo moralnu revoluciju koja je u to vreme harala svetom. Odlučili su se za Rain, ali nije bilo gotovo.

– Onda smo zamolili svaku osobu koja nam je važna da smisli srednje ime za njega – kaže on.

– Na ovaj način, u budućnosti, Rain bi mogao da izabere ono ime za koje smatra da mu zaista odgovara – naglašava Diter. Krug njegovih roditelja bio je toliko veliki da je imao ukupno … 28 opcija (uključujući i njegovo prvo).

Ovo su neki od njih.

– Oluja, Grmljavina, Oblak, Vatra, Let, Ambrozij, Ilija, Ptica, Jastreb, Vetar, Okean… Nekih se više i ne sećam, ali krajnji rezultat je sigurno 27 drugih imena – kaže otac Rajna.

– Svako od njih je odao počast nekome nama bliskom u to vreme. Nažalost, mnogi od njih više nisu u našim životima – primećuje on.

– Ali najvažnije nam je bilo da je imao slobodu da bira. Od njegovog prvog daha uveravali smo ga da može da izabere jedno od njih ili da odbije sve – piše Patrik, koji – kako saznajemo iz njegove biografije – dugo godina profesionalno radi kao psihoterapeut.

Da li su imena dečaka bila kontroverzna? Ne nužno.

– Svi smo tada bili hipici. A onda smo se preselili u San Francisko – zaključuje on.

BONUS VIDEO