in

Decu rođenu u PROLEĆE pratiće posebna sreća: Postaće LIDERI i biće predodređeni za MOĆ i za USPEH

Istraživanja su pokazala da godišnje doba tokom kojeg je beba rođena i te kako utiče na njenu ličnost. Datum rođenja i lične karakteristike su usko povezani, a bebe rođene na proleće izdvajaju se po zanimljivim osobinama.

Ovo su njihove najdominantnije karakteristike ličnost, ali i one koje se tiču zdravlja.

1. Manje alergija

Iako proleće za neke ljude označava početak borbe sa alergijama, to nije slučaj sa bebama rođenim na ovo godišnje doba. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi došli do zaključka da li postoji veza između datuma rođenja i razvoja alergija. Iznenađujuće, otkrili su povećani rizik od alergija, polenske groznice, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najmani rizik za bebe rođene u proleće.

2. Optimistične od rođenja

Jedna veoma lepa stvar o uticaju godišnjeg doba na narav je svakako ova. Sunčani prolećni meseci imaju odličan uticaj na raspoloženje. Prolećne bebe mogu biti, čak, i preterano pozitivne. Ako ste rođeni u proleće, uvek prvo tražite ono najpozitivnije u svemu, umesto da se zadržavate na negativnim stvarima.

3. Buduće vođe

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju dosta veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse.

4. Manja je verovatnoća da će imati psihičke probleme

Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već je i manje moguće da će razviti neke psihičke probleme u budućnosti. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičkih problema, šanse su značajno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveće šanse za psihičke poremećaje, što se ponovno može objasniti manjkom sunca u ranom detinjstvu.

5. Veliki kreativci

Izgleda da su bebe rođene u proleće jako kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Konektikat, otkrilo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod onih rođenih u decembru, januaru i februaru.