in

NIKO NIJE POZNAVAO MARADONU KAO ŽELjKO: Bio je normalan momak, koji nije mogao da živi normalnim životom

Bilo je to u Sevilji u koju je legendarni Argentinac došao iz Napolija i to posle 15-mesečne suspenzije zbog korišćenja kokaina.

– On je bio normalan momak, koji nije mogao da živi normalan život”, kazao je Petrović za holandske medije.

– Nakon treninga, Davor Šuker i ja išli bismo na kafu, Dijego je želeo ponekad da ode sa nama, ali nije bilo moguće uvek. Nekada smo našli kafe koji ima zadnja vrata, bukvalno se ušunjali unutra, jer je na ulici bio haos od navijača”, priča Petrović, koji je trenutno pomoćni trener Fejenorda.

– Dok Maradona nije došao u klub, na treninge sam putovao po desetak minuta kolima. Kada je on stigao, trebalo mi je 45. Svi su hteli da ga vide, da ga dodirnu”, seća se Petrović.

Maradona je, kaže Petrović, bio čovek velikog srca.

– Vodio je računa o članovima porodice, toliko da to nije bilo normalno”.

Do Maradoninog dolaska u Sevilju, Petrović je nosio broj 10…

– Kada sam čuo da dolazi, odmah sam se odrekao tog broja. Hteo sam da izbegnem situaciju da uđe u svlačionicu i da pita kod koga je desetka. On ju je zasluživao”, kaže Petrović.

Njihovi putevi su se ukrstili 20-ak godina kasnije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – Petrović je bio trener Al Šaba, a Maradona Al Vasla.

– Setili smo se tih dana. Da, ponosan sam što sam ga poznavao”, kazao je Petrović.

U Fejenordu igra Argentinac Markos Senesi, kome je Petrović nakon treninga kazao da je Dijego preminuo.

– Rekao mi je tri reči: Bog je mrtav. On je božanstvo u Argentini, videćete kakva će to sahrana da bude. I da, Markos je u pravu, on je bio Bog fudbala. On i Krojf su bili posebni”, kazao je Petrović. 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije