in

NIČE NOVI BOLNIČKI KOMPLEKS U POŽAREVCU: Nabavljena oprema za patološku laboratoriju vredna više od 250.000 evra

Zahvaljujući prekograničnoj saradnji Rumunije i Srbije, nabavljena je oprema za patološku laboratoriju u okviru projekta “Unapređenje kontrole tumorske patologije kroz ravoj i sprovođenje prekogranične saradnje za medicinsku izvanrednost” NEO-PAT- MAN,,čija je vrednost blizu 250.000 evra.

-,, Ovaj program realizovaće se u okviru novog bolničkog kompleksa u sklopu Opšte bolnice u Požarevcu u kojem će se opremiti jedna od najsavremenijih laboratorija za patologiju. Oprema je nabavljena od renomiranog proizvođača iz Italije i biće potpuno automatizovana i softverski povezana sa mogućnostima praćenja od samog prijema uzoraka, obeležavanja, obrade pa sve do aktiviranja i arhiviranja preparata.

V.J.

 

Ovim će biti smanjeno izlaganje štetnim isparenjima bolničkog osoblja a uz to biće moguće obavjati i imunohistohemiju ,što znači da će biti moguće odraditi kompletnu dijagnostiku , kaže dr Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice u Požarevcu.

Inače ovo će za patologe biti od velikog značaja , jer je dobijena radna stanica , ističe Tomislav Jovanović načelnik patologije.

ZAMRZLI SU TELO ĆERKE KOJA JE PREMINULA! Nisu mogli da se pomire sa UŽASNOM ŽIVOTNOM SUDBINOM, i dalje žive u nadi da će im se vratiti!

ZAMRZLI SU TELO ĆERKE KOJA JE PREMINULA! Nisu mogli da se pomire sa UŽASNOM ŽIVOTNOM SUDBINOM, i dalje žive u nadi da će im se vratiti!

Ako svako veče perete intimne delove tela, U OPASNOSTI STE! Kad čujete šta ova navika IZAZIVA, ODMAH ćete je promeniti!

Ako svako veče perete intimne delove tela, U OPASNOSTI STE! Kad čujete šta ova navika IZAZIVA, ODMAH ćete je promeniti!

-,, Radna stanica je opremljena sa svim neophodnim najsavremenijim filtetima ,ventilacijom , sistemom za slikanje , arhiviranje preparata . Dobili smo i aparat za ,,ex tempore,, koji se odnosi na dijagnostiku koju do sada nismo mogli da radimo.

Stigla je i oprema za sečenje preparata,vodeno kupatilo i topla ploča, automatski brojač preparata, printeri za stakla, pločice i kasete, konzola za kalupljenje i sistem za skladištenje predmetnih pločica i parafinskih kalupa, kaže Jovanović.

On dodaje da će nakon obuke kadrova za rad, laboratoriska oprema biti montirana u oktobru mesecu, a sa poboljšanjem epodemioloških uslova vezano za virus korona , ova savrema referentna laoboratorija za patologiju u Požarevcu trebalo bi sa radom da krene već narednog meseca.
 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0