in

Najlepše Diznijeve pesme – jednu je Volt Dizni lično posebno voleo

Ako ste ljubitelji Diznijevog stvaralaštva, sigurno da pored njegovih crtanih i igranih filmova volite i pesme koje su se u istim mogle čuti.

Foto: IMDb

Numere poput “Bare Necessities” (crtani film “Knjiga o džungli”), “Under The Sea” (crtani film “Mala sirena”), “Someday My Prince Will Come” (crtani film “Snežana i sedam patuljaka”), “Once Upon a Dream” (crtani film “Uspavana lepotica”) su samo neke koje su obeležile detinjstvo generacijama.

Podsetimo se nekih od njih:

Međutim, jednu pesmu je Volt Dizni posebno voleo. U pitanju je numera “Feed The Birds” iz filma “Meri Popins”, koju je izvela legendarna glumica Džuli Endrjuz.

Pesmu su napisala braća Šerman, Ričard i Rober, i ona govori o staroj prosjakinji koja sedi na stepenicama katedrale Svetog Pavla u Londonu i prodaje prolaznicima vreće prezle za kesu kako bi oni (prolaznici) mogli nahraniti brojne golubove koji okružuju staricu.

U jednom intervjuu, Robert Šerman se prisetio susreta sa Voltom Diznijem.

– Petkom nakon posla, Volt Dizni nas je često posle posla zvao u njegovu kancelariju gde bismo pričali o stvarima koje su bile vezane za studio (Diznijev studio). Posle nekog vremena, on je došetao do prozora na severu, pogledao kroz njega u daljinu i samo je rekao: “Sviraj”. I Dik (Ričard Šerman) bi se došetao do klavira i odsvirao mu je pesmu “Feed The Birds”. Kada je Dik skoro završio sa sviranjem, čuo sam kako Volt kaže: “Da. To je ono o čemu je stvar” – rekao je Robert Šerman, i tako dao do znanja da se  Dizniju pesma dopala.

Inače, povodom 100. godišnjice od rođenja Volta Diznija, 2001. godine, u Diznilendu je podignuta Diznijeva statua. Toj ceremoniji prisustvovao je Ričard Šerman, koji je zamoljen da odsvira neke pesme. On je to i učinio.

Pre nego što je odsvirao poslednju numeru, Ričard je rekao:

– Sada ću odsvirati omiljenu pesmu Volta Diznija… i to samo za njega – rekao je Šerman i odsvirao je pesmu “Feed The Birds”.

Kako se priča, kada je Ričard završavao sa sviranjem pesme, proletela je ptica, a Šerman je to shvatio kao znak da ga Volt posmatrao kako nastupa.