in

Zaboravite na jednostavnost i BUDITE U TRENDU: Ove jeseni poznati frenč manikir ide u penziju

Francuski manikir čini nokte elegantnim, negovanim i izgledaju duže. Međutim, njegova najveća prednost je svestranost, jer pristaje za svakodnevnu, ali i poslovnu i večernju odeću. Klasični francuski manikir je obično svetlo ružičaste boje ili providna podloga plus beli vrh, iako su ekstremne kombinacije boja i nijansi takođe danas u modi.

Francuski manikir – istorija

Francuski manikir je izmišljen u Sjedinjenim Državama 70 -ih godina. Pre nego što je stekao priznanje širom sveta, prvi put je predstavljen na noktima holivudskih zvezda. Vremenom je stekao priznanje među ženama, zbog čega su mnogi saloni počeli da nude proizvode i šablone za ovaj francuski stil. Izraz “francuski manikir” odnosi se na francusku eleganciju jer ova tehnika lakiranja čini da ruke izgledaju elegantno i moderno.

Kako sami da uradite francuski manikir?

Obično radi u nekoliko koraka:

  • Pripremite nokte za lakiranje. Pre svega, trebalo bi da imaju lep i zaobljen oblik. Zatim ravnomerno nanesite sloj laka po celoj površini nokta i ostavite da se osuši;
  • Malu količinu belog laka povucite preko vrha prednje ivice nokta, pomoću šablona to učinite ravnomerno;
  • Nanesite još jedan sloj da izjednačite boju kada se beli lak malo osuši;
  • Izlakirajte nokte bezbojnim lakom kada se vrhovi noktiju osuše.

U poslednjem koraku možete koristiti drugu, svetlu boju. Ružičasti francuski na noktima je vanvremenski i izgleda prelepo. Mnogi misle da je ovo klasično venčanje na francuskom.

Ali ove jesenji u modi će biti malo “hibridni” francuski manikiri za koje ćete ipak morati da odete kod profesionalnog manikira.

Proslavila se u 52. godini kao modna kreatorka, a sada u OSMOJ DECENIJI izgleda kao BOGINJA