in

VMA je najpopularnija dijeta među BEOGRAĐANKAMA: Pitali smo ih koliko su smršale i kako su podnele ovaj zahtevan režim ishrane

Vma dijeta je popularna dijeta koja se temelji na ishrani koja sadrži namirnice bogate vitaminom A, mineralima i vlaknima. Ova dijeta se takođe naziva i “vitaminom A dijeta”. U osnovi, ova dijeta se sastoji od jela od svežih namirnica bogatih vitaminom A, kao što su voće, povrće, integralno i neprerađeno brašno, semenke i orašasti plodovi. Takođe se preporučuju i namirnice bogate proteinima, kao što su jaja i riba. 

Dijeta se drži isključivo 14 jer je veoma rigorizna i cilj je da se postigne veći kalorijski deficit. Iako se mogu pronaći informacije da su neki ljudi skinuli i više od 10 kilograma sa ovom dijeteom, mi smo rešili to da proverimo i pitali smo žene koje su držale ovu dijetu kakva su njihova iskustva.

Ovo su njihovi odgovori:

 

Marija (44): – Ja sam smšala 8 kilograma za 14 dana, ali sam bila prinuđena da je držim. Bila sam u tom periodu prilično gojazna. Dijeta uopšte nije naivna, ne znam da li bih mogla ponovo toliko da gladujem.

 

Mina (25): – Smršala sam 4 kilograma, baš koliko sam i planirala. Dosta sam šetala i unosila mnogo tečnosti.

 

Andrea (37): – Tri kilograma sam smršala. Pridržavala sam se režima. Ko  kaže da može da se skine 10, 15 kilograma laže.Ili je reč o izuzetno gojaznoj osobi…

 

Dragana (50): – Jedva kilogram, ali moram da priznam da se nisam baš pridržavala svih pravila.

 

Lana ( 32): – Smršala sam dva kilograma i to sam i očekivala. Naala sam se da ću skinuti bar neki kilogram više.

 

Koliko ćete smršati za 14 dana Vma dijete zavisi od vašeg početnog stanja, vašeg metabolizma, koliko ćete se pridržavati dijete i koliko ćete se kretati. Dijeta se bazira na ishrani koja je bogata vitaminom A, mineralima i vlaknima, pa je njen cilj da pomogne da se postigne zdrava i trajna kilaža. Tako da, ako se pridržavate ove dijete, možete da očekujete da ćete izgubiti između 2 i 4 kilograma za 14 dana.

 

Jelovnik možete da pročitate OVDE.