in

Uz OVAJ MOĆNI NAPITAK očistićete organizam od TEŠKIH METALA

Glavni uzrok ovih tegoba je prisustvo brojnih otrova u organizmu, jer su ćelije jetre, bubrega, kože, debelog creva i pluća koje su zadužene za izbacivanje toksina prenatrpane štetnim materijama. One se još nazivaju i slobodni radikali, a u naš organizam dospevaju lekovima, kontracepcijskim tabletama, nikotinom, alkoholom, nezdravim namirnicama koje sadrže mnogo pesticida i hormona, šećera, soli… Otrovi stižu i iz okoline, jer udišemo zagađeni vazduh, upotrebavamo razne kozmetičke i kućne hemikalije…

Nutricionisti i lekari se slažu da su za detoksikaciju organizma ključne dve stvari – ishrana i fizička aktivnost. Zato vam ovom prilikom predstavljamo čudotvoran zeleni napitak od mladih izdanaka pšenice (pšenične trave) koji će vam pomoći da povratite vitalnost i ojačate imunitet! Najveća dobrobit ovog zelenog soka je u hlorofilu, koji se nalazi u svim zelenim delovima biljaka, a po molekularnom sastavu veoma je sličan hemoglobinu ljudske krvi. Osim što obogaćuje telo kiseonikom zeleni sok od pšenice sadrži i veliku koncentraciju belančevina, aminokiseline u odgovarajućem odnosu, kao i vitamine A, C, E, K, B.

Priprema soka

Kada mladi izdanci pšenice narastu do visine 20 santimetara beru se i cede u sokovniku. Treba da se popije 15 minuta nakon ceđenja jer stanjem gubi hranljive materije. Preporičuju se dve čašice dnevno, ujutru i predveče. Za one kojima se ne dopada ukus mogu da dodaju sok od sveže ceđene jabuke.

Sam svoj baštovan

Mlade izdanke pšenice možete da uzgajate u stanu ili za to posebno pripremljenoj bašti koja ne zahteva mnogo prostora, već samo nekoliko saksija zemlje, uobičajenu osunčanost, vlažnost i ciruklaciju vazduha. Osim toga zeleni izdanci pšenične na malom keramičkom tanjiru mogu da budu svojevrsna dekoracije novogodišnje i božićne trpeze.

Upozorenje: u prva tri dana primene može doći do blagog proliva što je rezultat čišćenja želuca i creva od toksina.

STOP ZA: Zeleni sok od pšenične trave ne preporučije se obolelim od autizma i celijakije zbog glutena koji, iako u manjoj meri, nalazi se i u listovima izniklih iz zrna.

Za šta je dobar sok od zelenog žita?

 * Jača imunitet, pomaže kod problema sa varenjem, temeljno detoksikuje organizam, uništava štetne, a vraća funkciju korisnim bakterijama, pomaže oslobađanje viška kilogarama, povećava vitalnost, doprema se veća količina kiseonika do ćelija.

 

Pravo iz Venecije: Pogledajte osam NAJMOĆNIJIH autfita sa crvenog tepiha i odaberite kombinaciju za neku SVEČANU priliku